Президентът на Франция заяви, че двама френски граждани - Бернар

...
Президентът на Франция заяви, че двама френски граждани - Бернар
Коментари Харесай

Макрон съобщи за освобождаването на двама французи, осъдени в Иран за шпионаж

Президентът на Франция съобщи, че двама френски жители - Бернар Фелан и Бенжамен Бриер, които са били арестувани в Иран, към този момент са на независимост, съобщи Ройтерс.

Връзките сред Франция и Иран се утежниха през последните месеци, когато Техеран задържа седем френски жители - нещо, което Париж дефинира като случайни арести, равностойни на взимане на заложници.

Френската министърка на външните работи Катрин Колона сподели, че двамата мъже са на път към Франция. Тя добави, че е разговаряла с иранския си сътрудник Хосейн Амир Абдолахиан тази заран.

Френско-ирландският жител Бернар Фелан по-рано тази година беше наказан на 6,5 години затвор за " даване на информация на друга страна " макар неприятното му здравословно положение, заяви фамилията му.

Бенжамен Бриер беше арестуван в Иран през май 2020 г, откакто е управлявал мини хеликоптер с дистанционно управление, употребен за приемане на изображения от въздуха или в придвижване наоколо до границата с Туркменистан. През март ирански съд го осъди на 8 години затвор по обвинявания в шпионаж.

" Ще продължим да работим за завръщането на тези наши жители, които към момента са арестувани в Иран ", съобщи Макрон в Туитър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР