Президентът на Франция Еманюел Макрон уведоми днес Великобритания, че трябва

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон уведоми днес Великобритания, че трябва
Коментари Харесай

Макрон: Великобритания трябва да възприеме сериозно проблема с мигрантите през Ламанша

Президентът на Франция Еманюел Макрон уведоми през днешния ден Англия, че би трябвало " да стане сериозна " или да се самоизолира от полемиката за това по какъв начин да се ограничи прекосяването на Ламанша от мигранти, бягащи от война или бедност, съобщи Ройтерс.

Думите на Макрон са в отговор на писмо на Борис Джонсън, в което английският министър председател обрисува стъпките, които съгласно него ще възпрат мигрантите да подхващат рискованите пътешествия по море сред двете страни. В писмото си Джонсън, който преди този момент е заявявал, че виновността е във Франция, споделя, че тя се е съгласила да взе участие в взаимни патрули по своето крайбрежие, както и да връща назад мигрантите, потеглили към британския бряг.
свързани новини1939на 06.11.2021
Разгневено от писмото, както и от обстоятелството, че Джонсън го е разгласил в " Туитър ", държавното управление в Париж анулира поканата към английския вътрешен министър Прити Пател за среща в неделя в Кале. Срещата с присъединяване на представители на Германия, Нидерландия, Белгия и Европейската комисия въпреки всичко ще се състои, сподели Макрон.

" Министрите от Европейски Съюз ще работят съществено, с цел да вземат решение съществени проблеми със съществени хора ", съобщи Макрон на конференция в Рим. " Ще забележим по какъв начин да вървим напред дейно с Англия, в случай че тя реши да стане сериозна ", добави той. Френският президент изрази изненада, че " нещата не се вършат съществено и че не може водачите да споделят с туитове или оповестени писма ".

По-рано тази седмица 27 души починаха, откакто се прекатурна надуваема лодка, с която те плаваха в Ламанша към Обединеното кралство. Това бе едно от многото сходни рисковани пътешествия с дребни и претрупани плавателни съдове на хора, бягащи от Афганистан, Ирак и други страни, напомня Ройтерс.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР