Президентът на Франция Еманюел Макрон разговаря по телефона с украинския

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон разговаря по телефона с украинския
Коментари Харесай

Макрон и Зеленски обсъдиха по телефона военните, хуманитарните и икономическите нужди на Украйна

Президентът на Франция Еманюел Макрон беседва по телефона с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, оповестява Франс прес, като се базира на Елисейския замък. Това е първи телефонен диалог сред Макрон и Зеленски от юни насам, когато двамата се видяха персонално в Киев. Тогава френският държавен глава беше в украинската столица дружно с водачите на Германия, Италия и Румъния.

Днешният диалог на Макрон със Зеленски е траял към час и тридесет минути. Той се организира в миг, в който от Одеса потегли първи транспортен съд, претрупан с украинско зърно. Макрон е приветствал подновяването на износа на зърно от пристанището в Одеса, добавя Франс прес.

По време на диалога Макрон е удостоверил още веднъж поддръжката на Франция за украинския народ и неговата опозиция. Макрон е изразил пред Зеленски решимостта си да направи по този начин, че да не останат ненаказани военните закононарушения, които се усилват в Украйна.

Той е разпитал Зеленски какви са военните, филантропичните и икономическите потребности на страната му. Макрон е изразил предпочитание Франция да окаже макроикономическа краткосрочна поддръжка на Украйна, без да навлиза в елементи.

Радио " Юроп 1 " добавя, че Макрон е приказвал със Зеленски, макар че е в триседмична почивка в държавната резиденция " Форт Брегансон ".

Същевременно в. " Паризиен " оповестява, че Франция ще подари на Украйна мобилна лаборатория за ДНК разбор, с цел да разреши на украинските управляващи да проверяват военни закононарушения, по-специално всеобщото ликвидиране в Оленовка, което те приписват на Москва. Русия изрично отхвърля и твърди, че украинските сили са атакували затворническия лагер, в който се намират предалите се азовци.

Източник: Българска телеграфна агенция

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР