Президентът на Франция Еманюел Макрон призова стачкуващите срещу пенсионната реформа,

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон призова стачкуващите срещу пенсионната реформа,
Коментари Харесай

Макрон се отказва от президентската пенсия и поиска коледно примирие

Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани стачкуващите против пенсионната промяна , които сковаха железопътния превоз в страната да се съгласят на коледно " помирение " . Френският водач също предложи като отстъпка да се откаже от президентската си пенси я, написа " Политико ".
 Макрон: Kолониализмът е сериозна неточност
Макрон: Kолониализмът е сериозна неточност

Аз съм от потомство, което не е част от колониалната епоха

Вече две седмици протестни дейности против плануваната пенсионна промяна на президента блокират огромна част от Франция. Железопътният превоз, в това число високоскоростните влакове и метрото в Париж, работят на половин потенциал.

На конференция в Кот д`Ивоар Макрон прикани транспортните синдикати да прекратят стачката по време на празниците, с цел да уважат " фамилния живот " и французите, с цел да си починат по празниците.
 Макрон е подготвен да промени пенсионната промяна, само че не и да се откаже
Макрон е подготвен да промени пенсионната промяна, само че не и да се откаже

Може да организира полемики със синдикати и основни организации за възрастта

Вестник " Монд " написа, че Макрон се отхвърля от бъдещата си президентска пенсия от 6220 евро на месец, а също по този начин и от пожизненото си участие в Конституционния съвет на Франция. В съвета влиза всеки някогашен президент на Франция. Мястото в Конституционния съд идва с заплащане от 13 500 евро.

Бившият президент Франсоа Оланд също се отхвърли от възнаграждението си от съвета, само че Макрон е първият президент, който се отхвърля от пенсията си , написа " Монд ". Говорителят на Елисейския замък разяснява пред Агенция Франс Прес, че Макрон също желае предлаганата от него пенсионна промяна да се ползва и за президентската пенсия в бъдеще.

Няколко профсъюза отхвърлиха настояването за коледно " помирение ".

По-рано тази седмица държавното управление и синдикатите организираха двудневни договаряния, само че не съумях а да се договорят и профсъюзите приканиха за всеобща проява на 9 януари 2020 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР