Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на
Коментари Харесай

Байдън ще разговаря днес с Макрон за пръв път, откакто е президент

Президентът на Франция Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на ще беседва довечера по телефона с американския президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в - за пръв път, откогато последният встъпи в служба. Това заяви канцеларията на френския държавен глава, съобщи Франс прес.

Разговорът се чака да стане опция "да установим, че главните неща остават непроменени - нещата от една споделена история, поради които сме най-старият съдружник на Съединени американски щати (...) и да заявим, че ще бъдем и отсега нататък съдружникът, който заслужава доверие и е разполагаем, с цел да работи рабо до рамо с тях ", акцентираха от Елисейския замък.

Предвижда се също "да бъдат обрисувани напълно съответно главните вектори на един дневен ред за околните месеци - за климата, разпределението на имунизациите в света, промяната в международното ръководство на опазването на здравето и търговията ".

Вашингтон се причисли още веднъж към в Парижкото съглашение за климата и в Световната здравна организация - сигнал, че се завръща в многостранните институции след четири години очебийно неявяване.

Френският президентски офис акцентира също смисъла, придавано от Макрон на "целия въпрос за европейския суверенитет и стратегическа автономност, за бъдещето на НАТО, само че и волята му за триумф в името на Африка и взаимно с нея ", заяви Българска телеграфна агенция.

Макрон и Байдън разговаряха на 10 ноември, дни след президентските избори. Тогава Байдън съобщи, че би желал "отново да внесе динамичност в двустранните и трансатлантическите връзки, по-специално посредством НАТО и Европейски Съюз ", постоянно подценявани от Доналд Тръмп, припомня Агенция Франс Прес.

Според Елисейския замък Макрон е първият водач на страна от Европейски Съюз, на който се обажда Байдън, откогато е в Белия дом, което бележи "желание за съдействие сред двамата президенти, откакто екипите им към този момент са открили положителни контакти ".

Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на има предпочитание също така "да построи освежен разговор " сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, акцентира канцеларията му. "Целта е да имаме доста прям разговор ", без "да отхвърляме различията, по-специално по цифровите въпроси и по комерсиалните въпроси ", се споделя в известието.

Дошъл на власт през 2017 година, Макрон в никакъв случай не се е срещал с Байдън, който бе вицепрезидент на Барак Обама от 2009 до 2017 година, добавя Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР