Президентът на ФИФА Джани Инфантино отправи апел към световните лидери

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино отправи апел към световните лидери
Коментари Харесай

Инфантино призова за световен мир по време на Мондиала

Президентът на ФИФА Джани Инфантино насочи зов към международните водачи да призоват за преустановяване на огъня във войната на Русия против Украйна по време на Световното състезание по футбол, което стартира тази седмица.

Само няколко дни откакто помоли тимовете на Световното състезание да заобикалят политическите тематики и проблемите с човешките права в домакина Катар, и да се съсредоточат единствено върху футбола, Инфантино наподобява се отклони от личния си съвет, написа АП.
 Еден Азар: Не съм изгубил качествата си и ще го покажа на Мондиала
Еден Азар: Не съм изгубил качествата си и ще го покажа на Мондиала

Не желая да си потеглям от Реал (Мадрид), споделя той

Световното състезание, което стартира в неделя, може да бъде " този позитивен тласък ", съгласно Инфантино, за търсенето на мир след съвсем девет месеца на военния спор в Украйна.

" Не сме наивни да имаме вяра, че футболът може да реши международните проблеми ", сподели президентът на ФИФА пред делегати от най-големите политически народи в света на срещата на Г-20 в Индонезия.

" Така че молбата ми към всички вас е да помислите за краткотрайно преустановяване на огъня за един месец, до момента в който трае Световното състезание по футбол, или най-малко за използването на филантропични коридори или нещо, което може да докара до обновяване на разговора като първа стъпка към мира ", сподели Инфантино.

" Ние знаем, че главният ни фокус като спортна организация е и би трябвало да бъде спортът. Но защото футболът сплотява света, това съответно Световно състезание по футбол, с пет милиарда души, които го гледат, може да бъде тласък за позитивен жест, за знак или обръщение на вяра ", сподели Инфантино.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР