Президентът на Фейсбук излезе с извънредно изявление преди минути. В

...
Президентът на Фейсбук излезе с извънредно изявление преди минути. В
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг с извънредно изявление за Тръмп

Президентът на Facebook излезе с изключително изказване преди минути. В него той заема позиция във връзка събитията в Капитолия и изяснява за какво е взел решение да цензурира президента на Америка.

"Шокиращите събития от последните 24 часа ясно демонстрират, че президентът Доналд Тръмп има намерение да употребява останалото си време в офиса, с цел да подкопае мирния и легален преход на властта към определения от него правоприемник Джо Байдън.

Решението му да употребява платформата си, с цел да опрости, вместо да осъди дейностите на поддръжниците му в постройката на Капитолия вярно смущава хората в Съединени американски щати и по света. Вчера премахнахме тези изказвания, тъй като преценихме, че резултатът им и евентуално желанието им биха били да провокират в допълнение принуждение.

След удостоверяването на изборните резултати от Конгреса приоритет за цялата страна в този момент би трябвало да бъде да се подсигурява, че останалите 13 дни и дните след встъпването в служба минават умерено и в сходство с откритите демократични правила.

През последните няколко години позволихме на президента Тръмп да употребява нашата платформа, съответстваща на личните ни правила, от време на време премахвайки наличието или етикетирайки изявленията си, когато нарушават политиките ни. Направихме това, тъй като считаме, че обществеността има право на допустимо най-широк достъп до политическа тирада, даже спорна тирада. Но актуалният подтекст в този момент е радикално друг, включващ потреблението на нашата платформа за подбудителство на жестоки протест против демократично определено държавно управление.

Смятаме, че рисковете да позволим на президента да продължи да употребява услугите ни през този интервал са просто прекомерно огромни. Затова разширяваме блока, който сме сложили в неговите сметки във Фейсбук и Instagram за неопределен срок и най-малко за идващите две седмици до привършване на мирния преход на властта. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР