Президентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси предупреди, че армията

...
Президентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси предупреди, че армията
Коментари Харесай

Египет се зарича да хвърли армията в защита на съюзниците си от Персийския залив

Президентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси предизвести, че армията на страната ще отбрани страните от Персийския залив , в случай че са изправени пред директна опасност от която и да е страна.

Изявлението на Сиси беше направено, откакто вторият кръг от обновените наказания на Съединени американски щати против Иран влязоха в действие през вчерашния ден. Санкциите удариха повече от 700 иранци и компании, като са ориентирани главно към петролния, банковия и корабоплавателния бранш на Ислямската република.

Ако сигурността на Персийския залив е " изложена на заплаха или директно застрашена ", както президентът на страната, по този начин и египетският народ " ще одобряват активизирането на египетските въоръжени сили, с цел да защитят нашите братя ", акцентира Сиси.

Запитан за глобите на Съединени американски щати против Иран, египетският държавен глава показал, че " неустойчивостта визира всички нас ".

По-рано държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Вашингтон очаквал всички страни в последна сметка да лимитират до нула вноса на нефт от Иран. В същото време Вашингтон краткотрайно изключи осем страни от глобите върху вноса на нефт от Иран. Те включват Китай, Индия, Южна Корея, Япония, Италия, Гърция, Турция и Тайван.

На 8 май американският президент Доналд Тръмп разгласи, че отдръпва Вашингтон от нуклеарното съглашение, подписано през 2015 година, като също по този начин даде обещание още веднъж да наложи наказания против Техеран, които бяха анулирани според съглашението. Първият кръг от глобите бяха наложени през август.

Други страни, подписали съглашението, в това число Русия, Китай, Франция, Англия и Германия се борят да запазят съглашението и да намерят метод да заобиколят американските наказания, които също по този начин заплашват задграничните компании, които вършат бизнес с Ислямската република.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР