Президентът на Чили Себастиан Пинера обеща, че полицаите и войниците,

...
Президентът на Чили Себастиан Пинера обеща, че полицаите и войниците,
Коментари Харесай

Чили ще разследва полицаите за ненужно насилие срещу демонстранти

Президентът на Чили Себастиан Пинера даде обещание, че служителите на реда и бойците, надвишили правата си против участниците в антиправителствените митинги, ще бъдат осъдени, написа Евронюз.
Прокуратурата проверява 800 сигнала за превишаване на правата от страна на служителите на реда и бойците, като обвиняванията включват побой и даже изнасилвания, съобщи БГНЕС.
Екип на Организация на обединените нации, изпратен от Върховния комисар за човешки права и някогашен президент на Чили Мишел Бачалет, както и екип изпратен от неправителствената организация Амнести интернешънъл също са в Чили и взимат показания от протестиращи.
" Аз съм е решен да бъде обезпечено цялостно ценене на човешките права когато и да е и при всевъзможни условия. ", сподели Пинера в изказване, направено от президентския замък Ла Монеда в Сантяго.
В най-големите митинги в Чили от края на режима на Аугусто Пиночет, до момента починаха най-малко 23 души. Повече от 1600 стачкуващи бяха ранени, както и 800 служители на реда. Арестуваните са над 7000.
Пинера сподели, че е изискал гаранции от командирите на армейските поделения, които влязоха в градовете след оповестяването на изключително състояние, че използването на мощ ще дава отговор на чилийските и интернационалните закони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР