Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва заяви, че

...
Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва заяви, че
Коментари Харесай

Лула да Силва за протестиращите: Луди хора, които не разбират, че изборите приключиха

Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва съобщи, че има дребна група " луди хора ", които не схващат, че изборите в страната са завършили .

Той заплаши да накаже всяко посягане против демокрацията в страната.

" Не бих желал и да си помислям за прелом, това е нещо нищожно - група луди хора, които към момента не схващат, че изборите са завършили, хора, които не желаят да одобряват, че електронното гласоподаване е най-съвършеният модел, с който разполагаме ", акцентира Лула по време на среща с водачи на Конгреса и Сената след щурмуването на бразилските държавни здания от поддръжници на някогашния президент Жаир Болсонару.
 Сблъсъци пред Конгреса и президентския замък в Бразилия
Сблъсъци пред Конгреса и президентския замък в Бразилия

Поддръжници на Болсонару са съумели да нахлуят

Лула благодари на депутатите, които утвърдиха разполагането на спомагателни сили за сигурност, откакто държавното управление му предизвести, че екстремистки групи приканват за нови митинги в обществените мрежи.

, Върховния съд и президентството в неделя, трошейки прозорци, мебели и творби на изкуството, като това бе най-ожесточеното нахлуване против държавните институции след завръщането на Бразилия към демокрацията през 80-те години на предишния век.

Лула да Силва, който встъпи в служба на 1 януари, откакто Болсонару на изборите през октомври, даде обещание да изправи пред правораздаването виновните за насилието през уикенда.
 Повече от 1500 арестувани за протеста в Бразилия
Повече от 1500 арестувани за протеста в Бразилия

Губернаторът на федералния окръг Ибанейс Роша да бъде отхвърлен от служба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР