Президентът на БФВ Любо Ганев разкри, че федерацията прави всичко

...
Президентът на БФВ Любо Ганев разкри, че федерацията прави всичко
Коментари Харесай

Любо Ганев: Мачовете от европейската квалификация в Израел с онлайн излъчване

Президентът на БФВ Любо Ганев разкри, че федерацията прави всичко допустимо да предава българските мачове от европейската подготовка в Израел в Youtube. Липсата на аудитория и строгите ограничавания поради пандемията съгласно него са причина за неналичието на телевизионно лъчение.

Задачата пред мъжкия ни тим е единствено победи и класиране за шампионата на остарелия континент. Ганев е удовлетворен от играта на младите в тима при първите инспекции в Скопие против Северна Македония. Тимът е към този момент в София за контролите на 5-ти и 6-ти януари.

Израел слага съществени условия и спомагателни проби за подготовка този месец, макар че страната е водач във връзка с имунизация против ковид. Амбицията на Любо Ганев за идващите олимпийски игри е да имаме тимове при мъжете и дамите плюс двойка в плажния волейбол.

" Пожелавам единствено хубави неща през новата година. Дано неприятните моменти от 2020 година да останат зад тила си. Чакам да дойдат македонците, да се си забележим с техния президент, да си довършим диалозите и да изгледаме мачовете ", съобщи той.

" Мога да кажа, че изцяло съм удовлетворен. Всички са доста стимулирани. България рядко играе подготовка, само че всички, които бяха на лагера бяха доста стимулирани. Те знаят, че идните мачове са значими. Независимо, че сме в подобен интервал на годината. Тези мачове са значими за тях, за тима за всички почитатели, които ще гледат по телевизия и в обществените мрежи ", разгласи Любо Ганев пред Дарик радио .

" Имаше няколко състезатели, които пристигнаха по-късно. Това даде опция на треньорите да ревизират положението на останалите ", сподели Ганев. " Със сигурност ще има смяна в играта ни. В идните две контроли ще забележим състава, който най-вероятно ще пътува за Израел. Ние вършим всичко допустимо да излъчваме мачовете в Youtube канала на федерацията, с цел да може всички почитателите да гледат тези дуели. Към момента малките екрани няма да излъчват мачовете, защото няма аудитория, няма интерес. За това ние вършим всичко допустимо да ги излъчваме ", добави той.

" Аз от дълго време съм дал задачата - класиране за европейското състезание, т.е. - продобиване на четирите мача. По новата система всеки един мач, било то подготовка за международно, за европейско, за олимпиада - точките се броят, с цел да можем да играем в квалификациите за идната олимпиада. Целта ни е два тима да играят на олимпиада. Аз даже съм си сложил персонална цел - да пратим и двойка в плажния волейбол ", разкри още той.

" Имат условия в Израел. Допълнителни проби би трябвало да се вършат. Допълнителни заявления, кодове. Ще създадем всичко, с цел да отидем там и да играем волейбол. В Израел ще бъдем като в балон. В хотела ще бъдат настанени хора единствено от щаба. Много близко ще е до залата всичко ", разгласи Ганев. " В Израел стартира всеобщо имунизираното. Не знам дали техните волейболисти са имунизирани ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР