Президентът на БФС Борислав Михайлов е повикан на изслушване в

...
Президентът на БФС Борислав Михайлов е повикан на изслушване в
Коментари Харесай

Народното събрание привика Боби Михайлов на изслушване, докато БФС още бави конгреса

Президентът на БФС Борислав Михайлов е извикан на чуване в Комисията по младежта и спорта в Народното събрание на 22 ноември.

Михайлов би трябвало да даде пояснения за " създаените проблеми при организацията за осъществяване на футболната срещуа сред България и Унгария на 16 ноември ".

Това беше вечерта на огромните митинги на почитателите против управлението на БФС, която приключи с провокация на напрежение и и арести на хора по улиците към Националния стадион.

Сблъсъците бяха кулминационна точка на да реалокира мача отвън София и да не допусне публиката до стадиона - нещо, което съгласно шефа на Столична дирекция на вътрешните работи в действителност е усложнило работата на полицията и е довело до неконтролируемата взаимна експанзия.

Дали Боби Михайлов ще се отзове на поканата на депутатите - не е ясно.

През тази седмица се очакваше и " незабавно " съвещание на Изпълкома на БФС, което да насрочи конгрес на футболната асоциация за 2024 година с очакване на промяна на управлението. До сряда обаче това не се е случило.

Миналия петък Михайлов беше разпитван от КПКОНПИ поради следствие на прокуратурата за непозволено консумиране на средства и уредени мачове.

Заседанието стартира в 14:15 ч., като първа точка в дневния ред е различен абсурден случай в ръководството на спорта - положението на новооткритата зала " ". След близо 10 години строителство тя още не може да приема професионални надпревари по нито една от дисциплините, за които беше издигната - като се изключи спортната гимнастика.

Очаква се в комисията да пристигна шефът на държавната компания " Академика 2011 " Петър Петров. Тя е притежател на 90% от капитала на " Арена Бургас " от 2016 година и дава отговор за финала на строителството ѝ в съдружничество с общината.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР