Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова правоприлагащите органи да организират

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова правоприлагащите органи да организират
Коментари Харесай

Лукашенко иска въоръжени улични патрули да пазят гражданите

Президентът на Беларус Александър Лукашенко прикани правоприлагащите органи да провеждат патрули с леки оръжия по улиците на беларуските градове, с цел да подсигуряват сигурността на хората.

„ Хората би трябвало да се усещат сигурни вкъщи, на работа, на улицата, когато и да е на денонощието “, сподели Лукашенко във видео от среща с висшите органи за сигурност на страната, оповестено в „ Пул Первава “, държавно издание, което осведоми за дейностите на президента.

Лукашенко съобщи, че въпреки престъпността в Беларус да понижава, страната е изложена на риск от закононарушения от „ екстремистки темперамент “.

„ Днес това е най-важният аспект от поддържането на реда и закона – да се подтиснат дейностите на бандитите и да се предотврати загубата на души, които към момента не схващат изцяло какви задгранични куратори ги насочват “, сподели той във видеоклипа.

„ Предупреждавам Министерство на вътрешните работи, Комитет за Държавна сигурност (на СССР), спецслужбите, всички, прокуратурата – всеки: би трябвало да вземем това под надзор. Нашите патрули би трябвало да са на улицата...Патрулите би трябвало да са въоръжени с леки оръжия, най-малко револвери. "

Лукашенко поддържа нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година, като разреши на Москва да употребява нейната територия, с цел да стартира войната, и се съгласи предходната година да разположи съветски тактически нуклеарни оръжия в страната си на западната граница на Русия.

Миналата седмица той сподели, че няколко " диверсанти ", в това число жители на Украйна и Беларус, са били арестувани на границата на двете страни в " контратерористична интервенция " и че сходни групи са арестувани " два или три пъти седмично ".

През януари управляващите в Беларус започнаха следствие на група от 20 самостоятелни анализатори и коментатори, които в този момент са отвън страната и са упрекнати в скрит план за завладяване на властта и поощряване на екстремизма.

На власт от 1994 година, Лукашенко провежда нова принуда против несъгласието, откакто потуши невиждани демонстрации против това, което съгласно съперниците му е фалшифицираното му преизбиране през 2020 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР