Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза, че военните самолети на

...
Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза, че военните самолети на
Коментари Харесай

Лукашенко: Беларуските военни самолети вече могат да пренасят ядрени бойни глави

Президентът на Беларус Александър Лукашенко сподели, че военните самолети на страната са били модифицирани по този начин, че да могат да придвижват нуклеарно оръжие в сходство със съглашение, подписано с Русия, съобщи Асошиейтед прес.

Лукашенко съобщи, че въпросното преоборудване е станало след срещата му с съветския държавен глава Владимир Путин през юни, на която е получил предложение то да се извърши в съветски фабрики и да бъде предоставена помощ за образованието на водачи.

" Мислите ли, че всичко това бяха празни приказки “, попита той пред публицисти и добави, че работата по модифицирането на самолетите към този момент е завършила.

" Те би трябвало да схванат, че в случай че не престават да вървят към ескалация, никакви хеликоптери и самолети няма да ги спасят ", предизвести беларуският държавен глава, представен от ТАСС.

Той не посочи какъв брой тъкмо самолета са били преоборудвани по този начин, че да могат да носят нуклеарни бойни глави. По-рано тази година Лукашенко съобщи, че може в страната му могат да бъдат ситуирани нуклеарни оръжия, ако Съединени американски щати и съдружниците им от НАТО създадат същото в прилежащите на Беларус Полша и Литва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР