Президентът на Барселона Жоан Лапорта нападна остро вечния съперник Реал

...
Президентът на Барселона Жоан Лапорта нападна остро вечния съперник Реал
Коментари Харесай

Лапорта с мощна атака срещу Реал

Президентът на Барселона Жоан Лапорта атакува остро безконечния противник Реал Мадрид и окачестви " белия балет " като " тима на режима " и този, който дълги години е привилегирован за сметка на останалите в испанския футбол.

Лапорта даде конференция, на която съобщи, че клубът не е направил нищо неправилно по абсурда с някогашния съдийски шеф Хосе Мария Енрикес Негрейра, както и че каталунците ще останат част от плана за Суперлига.

През предходната седмица испанската прокуратура повдигна обвинявания на каталунския клуб в непозволени заплащания на стойност над 7 милиона евро на компании на Негрейра, който дълги години бе вицепрезидент на съдийската комисия в Испанската футболна федерация. Лапорта добави, че е подготвен да се изправи пред съда и ще потвърди тезата си, че тези пари са дадени за консултантска активност.

" Искам да загатна един клуб, който реши самичък да се яви в съда, когато стартира процесът “, сподели Лапорта.

" Клуб, който споделя, че се усеща пренебрегнат. Клуб, Реал Мадрид, който исторически е бил миропомазан от решения. Исторически и понастоящем. Отбор, който е считан за тима на режима на деня заради близостта си до мощните на деня. Те бяха тимът на режима, тъй като бяха покрай политическата и финансова власт. Мисля, че си коства да се спомене, че в продължение на седем десетилетия огромното болшинство от президентите на техническата комисия на съдиите са били някогашни членове или играчи на Реал Мадрид. В продължение на 70 години хората, които назначаваха съдиите, бяха някогашни членове или някогашни играчи на Реал Мадрид. В някои случаи всичко това едновременно. За този клуб да се яви на правосъден развой и да каже, че се усеща ощетен за най-хубавия интервал в историята на Барселона, този развой ще бъде употребен, с цел да смъкна маските им. Това е невиждана демонстрация на безочливост ", разяснява Лапорта.

Той дефинира актуалната офанзива към клуба като една от " най-яростните в нашата история ".

" За нашата 123-годишна история Барселона постоянно е бил клуб, който е модел за подражателство както на терена, по този начин и отвън него. Щом печелим толкоз доста десетилетия, това се дължи на нашите старания, гений и познания. Никоя акция за дискредитиране няма да ни спре. Напълно убеден съм, че клубът Барселона в никакъв случай не е работил с концепцията да получи непочтено преимущество. Нашият имидж е заложен на карта. Обвиненията би трябвало да бъдат потвърдени. Надявам се, че рано или късно клубът ще бъде изцяло оправдан ", разяснява още президентът на Барселона.

Той сподели още, че Барселона ще остане в Суперлигата, в която сега са още единствено Реал Мадрид и Ювентус, защото лигата ще донесе на клубовете по-голяма непоклатимост и повече стопански изгоди.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР