Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу продължава да държи на

...
Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу продължава да държи на
Коментари Харесай

Босът на Барселона поде нова кампания за мачове извън Испания

Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу продължава да държи на концепцията срещи от испанското състезание да се играят в чужбина. През есента се развихри изострен спор, откакто Испанската футболна лига направи всичко допустимо да уреди срещата сред Жирона и Барса да се състои в Маями през януари. Проектът обаче не се осъществя, откакто ФИФА, УЕФА, Испанската футболна федерация, Съюзът на професионалните футболисти в Испания и куп клубове се оповестиха срещу.

“Ако желаеме Ла Лига да бъде мощно състезание, то би трябвало да има такива дуели зад граница”, съобщи Бартомеу пред Военновъздушни сили.

“Нека да са три мача на сезон - един в Америка, един в Близкия Изток и един в Азия. Длъжни сме да идем там, с цел да сме по-близо до ентусиастите. Точно затова ние в Барселона вършим турнета през юли и август. Това е демонстрация на почитание към почитателите. Да стигнем чак до Маями би било демонстрация на почитание към последователите в САЩ”, добави президентът на каталунците.

По принцип Футболната лига в Испания натиска за срещи отвън рамките на страната поради подписан рекламен контракт, съгласно който през идващите 15 години по един дуел на сезон ще се играе в Съединени американски щати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР