Президентът на Барселоан Жоан Лапорта ще се срещне утре сутрин

...
Президентът на Барселоан Жоан Лапорта ще се срещне утре сутрин
Коментари Харесай

Лапорта и Тебас на ключова среща за бъдещето на Лео

Президентът на Барселоан Жоан Лапорта ще се срещне на следващия ден заран с шефа на Ла Лига Хавиер Тебас, с цел да се разиска и откри решение на казуса с тавана на заплатите поради който към момента не може да бъде финализирано новото съглашение с Лионел Меси.

При позитивен сюжет от диалозите, възможностите за оставане на аржентинеца ще скочат. Това въпреки всичко няма да е последната стъпка към заветната цел, тъй като ще има и други неща, които да се обясняват сред шесткратния притежател на Златната топка и клуба. Днес обаче точно месечното заплащане е приоритет.

Сред другите спънки са спазването на данъчните такси и разсрочените заплащания към новия договор.

Жоан Лапорта и Рафаел Юсте ще водят договарянията с играча и татко му, който е и негов сътрудник. Прогресът е значителен, само че стената за прескачане не е разминаванията сред семейство Меси и каталунците, а това по какъв начин може събитията да рефлектират сред Професионалната футболна лига.

Организацията, гарантиращата състоятелността на клубовете, се съгласи преди няколко години, че разноските на всички клубове би трябвало да бъдат равни на приходите. Лапорта откри, че този приход е понижен до 300 милиона през предходната година поради коронакризата, а всеобщите заплати на чиновниците са високи.

Така в Барселона са принудени да занижат доста заплатите на играчите. Следователно, в случай че през 2019/2020 те са били на стойност 671, 429 милиона евро, то в този момент трябват да паднат с към 200.

Контрактът на Меси, който е с най-мащабни параметри, се сблъсква с тази преграда. Каталунците му оферират дълготраен контракт, в който 2 години ще е футболист, а през останалите ще се подвизава като дипломат в Мейджър лийг сокър. Въпреки че се пробват да разделят съразмерно в доста повече от 24 месеца заплатите към Меси, Лигата отхвърля тази уговорка.

Миналата седмица самият Хавиер Тебас показа, че разпоредбите няма да се трансформират поради капитана на Барса, който ще би трябвало да се помири със занижено възнаграждение.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР