Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров бе гост

...
Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров бе гост
Коментари Харесай

Класика в жанра - Данчо Лазаров направил много и не се сеща за грешки

Президентът на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров бе посетител в предаването " Златният гейм ". Той приказва за събитията от последните седмици, довели до решението му да се отдръпна и по какъв начин управление и съпротива съумяха да сближат позициите си преди общото заседание, което се организира на 20 декември, написа sportal.

Общото изборно заседание

Дойде моментът, в който би трябвало се създадат промени в българския волейбол. В началото не желаех да се занимавам с ръководството, само че се наложи и по-късно работата ме увлече. Постигнахме огромни триумфи през годините - бяхме домакини на европейско и международно състезание за мъже, което не е по никакъв начин елементарно да се реализира.

Очаквам Общото заседание на 13 март да протече без кавги и ексцесии. Не съм влезнал през задния вход, с цел да си потеглям през него. Каквито и промени да стават, би трябвало да са по естествен метод и нещата да се вземат решение съгласно гласа на народа. Изборът не би трябвало да се чака като драма. Надявам се обаче най-достойните да съберат най-вече гласове и да влязат в състава на Управителния съвет.

Любо Ганев

Разбрахме се с Любо и ще работим дружно до 13 март. Дотогава аз ще го приготвя за работата, която му следва, с цел да може напряко да поеме ръководството. Според мен това е цивилизования метод един ръководител да отстъпи мястото си на идващия, да съобщи властта, както се споделя. Така се дават знаци и на международната и европейска федерация, че ще има промени.
Преди и по време на международното състезание предходната година имаше прекалено много работа и по тази причина предложих на Любо да стане шеф по организацията. 2019-а обаче беше много по-спокойна и администрацията се оправи сама - без да привличаме подобен спомагателен човек.
Любо Ганев е най-сериозният претендент за мой правоприемник. Показва с цялото си държание, че се е устремил към поста и по тази причина се употребява с моята поддръжка.

Авторитарно ръководство

Не одобрявам тези обвинявания към мен, може би се е случвало единствено първоначално, когато нямахме добър екип, а трябваше де се взимат бързи решения. В последните години разгадавам най-много на екипа - имаме доста комисии с готови хора, които работят на публични начала.
По време на организацията на международното състезание предходната година в екипа се получиха разминавания, вследствие на които някои напуснаха, а други бяха освободени. Беше доста противен миг, само че проблемите трябваше да бъдат туширани в името на работата.

Дългове на федерацията

Категоричен съм, че Българската федерация по волейбол няма задължения. Който твърди противоположното, дано да показа доказателства. Очаквам да закрием годината с позитивен баланс.

Зала " Христо Ботев "

Ние получихме залата по време на Олимпиадата в Лондон. Решението бе на Бойко Борисов след среща с мен и тогавашния състезателен министър Свилен Нейков. След като сключихме контракт направихме големи поправки, извадихме механически паспорт на залата, а в този момент завършихме и отоплението. Сега българският волейбол си има своя дом.

Левски

Преди години преотстъпих безплатно на Владо Николов правата на всички състезатели. Владо би трябвало да постави много старания да върне остарялата популярност на Левски, който е нееднократен първенец на България, а в този момент е шести. Той желае да направи основата на тима с млади състезатели, които да приготви.

Национален тим

Време е да се каже истината - по време на гостуването на тима в Аржентина братята Георги и Валентин Братоеви са декларирали, че избират да се върнат в България. Единият имал проблеми с мотивацията, другият не желал да е дълбока запаса. Грешка на управлението на тима е, че незабавно не уведоми федерацията за този проблем. Аз разбрах за него от медиите по-късно. След това пък, когато бяха освободени, не са го научили от Пранди, а тийм мениджърът Стефан Чолаков ги е уведомил по телефона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР