Президентът на Българската федерация по ушу – Стефан Колев, заедно

...
Президентът на Българската федерация по ушу – Стефан Колев, заедно
Коментари Харесай

Символична „първа копка“ на първия тренировъчен център по ушу в България

 09  07  05  03-2  01-5  dav
Президентът на Българската федерация по ушу – Стефан Колев, дружно с регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков като почитатели на източните бойни изкуства, направиха „ проява “, само че с кирки в ръка. Така със алегорична „ първа копка “ стартира построяването на единствения на територията на Европа подготвителен център по ушу.

Стартът на градежа беше даден с празник в най-големия жилищен комплекс на Бургас „ Меден рудник “, където на повърхност от 2 дка ще бъде ситуирано модерното оборудване, което ще отговоря напълно на международните стандарти в спортната инфраструктура. Базата ще посреща лагеруващи тимове от няколко континента, в нея с изключение на тренировки ще се организират и национални и интернационалните конгреси.

„ За мен и десетки спортисти и мои другари от Федерацията този комплекс беше фантазия над 30 години. Благодаря на всички, които през годините застават зад нашите планове, колкото и смели да са те и най-много на тези, с които работим дружно за развиването ушу “, сподели моторът на плана Стефан Колев.

„ Началото на това неповторимо оборудване е благополучен ден за мен. Стефан освен мечтае, а трансформира фантазиите си в цел, а след това в действителност, за това не скърбя, че преди доста години, повярвах в реализирането на смелите му хрумвания “, сподели доктор Лорис Мануелян, зам. кмет в Община Бургас по опазване на здравето и спорт.

Събитието почетоха още ръководителят на Общински съвет – Бургас, Костантин Луков, Петър Драгоев от борда уредниците на Световното състезание по Тайчи, което ще се организира през есента в Бургас и от Българската федерация по Ушу, ръководителите на Сръбската и Македонска федерации, международни и европейски медалисти в този спорт.

Ушу е разгласен за спорт на 21 век, а с него по света се занимават интензивно близо 500 000 000 души.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР