Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков заяви ,

...
Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков заяви ,
Коментари Харесай

Глушков за баскет-федерацията: Всяка година е нов изпит

Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков съобщи, че се надява кандидатулата на България за група от Евро 2021 да повлияе позитивно.

„ Що се отнася до шампионата ни, през тази година българите имат съществена роля в тимовете, които спорят за шампионската лига. Очаквам това въздействие да се усили през идващия сезон, тъй като тогава по двама българи ще са по едно и също време на терена. Надявам се това да е позитивно за развиването на българските играчи”, разяснява Глушков в изявление за NOVA.

Глушков за кандидатурата за Евро 2021: Имаме държавна поддръжка

А има ли значение представето на клубните ни тимове и по-специално за Академик София и Левски Лукойл, Глушков съобщи за младия състав, воден от Георги Давидов: „ Когато млад тим тренира дружно, рано или късно играчите би трябвало да възмъжеят. В този интервал те би трябвало да са на терена, а не на пейката. Това е план, който дава опция на младите да играят и имат извънреден тласък да се борят и да демонстрират нещо по-добро във всеки мач.”

За „ сините”, Георги Глушков разяснява: „ Вече всички би трябвало да са уверени, че един тим не се прави за месец и това не сътвори подобен доминантен фактор, както си мислеха всички. Първите места се дефинираха в последния кръг. Доста е с напрежение и всички считат, че могат да станат първенци. Мачовете ще са доста оспорвани.”

Колкото до финансовия баланс на баскет-централата Георги Глушков показа:

„ Финансово сме постоянни. Преживяхме интервала, в който имаше разтърсване. В последните 5 години сме с позитивни резултати и съумяваме да покриваме всички потребности на федерацията. Това обаче е нищо, тъй като всяка година е сама за себе си. Като мине една година, би трябвало да я забравим незабавно. Не можем да лежим на остарели достижения. Всяка година е нов изпит за федерацията. Нещата би трябвало да вървят напред. Това е извънредно напрежение, тъй като всяка година би трябвало да сме на равнище. Нямаме подобен запас, че да позволим да се отпускаме.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР