Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева беше

...
Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева беше
Коментари Харесай

Илиана Раева: Изпълнена съм със страшно много любов, усещам велика осъщественост

Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева беше извънредно разчувствана по време на 30-годишния празник на клуб " Илиана ", който беше маркиран нощес с огромен театър в зала " София ".

Тя е създател на клуба, след което предава ръководството на треньорката на бронзовите медалистки от Рио 2016 с ансамбъла Ина Ананиева.

" Всичко беше огромна изненада. Ина Ананиева не позволяваше аз изобщо да знам защо става въпрос. Единственото, което ми споделяше като се чуем е: " Искам да дойдеш в залата, да седнеш и да се наслаждаваш ". Точно по този начин стана. Всичко това ми мина като един момент и стартира да ми изпълва душата, сърцето, мозъка. Аз доста рядко се връщам в предишното.

Много рядко си върша равносметки. Не си давам сметка за някои неща, които сме създали, а тук седях, гледах и душата ми летеше. Толкова триумфи и толкоз победи, толкоз обич, голяма обич. Такава класа във всичко ", съобщи Раева.

" Много съм щастлива, че виждам клуба на по-висока стълба, на по-висок фундамент от това, което аз сътворих. Наистина, няма по-велико чувство от това да видиш, че ученика ти освен те е надминал, а че е дал своя почерк, че е направил нещо, което не съм си и представяла, нещо, което за мен е изненада, нещо, което не съм очаквала. Изпълнена съм с адско благополучие сега, изпълнена съм със ужасно доста обич, чувствам велика осъщественост ", добави тя.

" Когато сътворих клуба, за какво взех решение да се споделя Илиана? Като доста малко дете, на 4-годишна възраст, баба ми от всичките си внучки, тя имаше четири, единствено мен ме водеше на Илинден на черква. Аз слушах захласната историята за Свети Илия по какъв начин се качил със своята каляска жив на небето. Той е един от двамата светии, които живи се качват на небето. Попът споделяше, че името Илия значи Божия цитадела. Когато взех решение, че клуба ще се споделя Илиана, не съм имала едно грамче суетност да бъде на мен. Исках да бъде Божия цитадела, да бъде непревземаема. Аз виждам, че това е непревземаема цитадела и съм сигурна, че наследничката на Ина ще продължи това клуба да съществува по този метод ", разкри още президентът на Българската федерация по художествена гимнастика.

Тя чака още по-успешно бъдеще за клуба.

" След 30 години отново го виждам с доста национални състезателки, със международни и европейски шампионки. Това, което ужасно мощно ме впечатли в този театър е, че Ина Ананиева не сподели, не отдаде значение на многочислените държавни трофеи. Ние имаме десетки, стотици може би държавни трофеи от основаването. Още първата година станахме първенци на деца, на дами след две години и по този начин нататък. Когато създавах клуба, аз им споделих, че този клуб се основава, с цел да има международни, европейски и олимпийски шампионки. Сега виждам, че за нея това е останало по този начин отпечатано в главата й и тя говореше единствено за националния принос. Толкова мощно ме впечатли, толкоз ми е прелестно от това. Вече имаме всичко в клуба и съм доста щастлива, в действителност съм щастлива с лидера на клуба, тъй като той има доста генерална роля и е доста виновен. Истинският лидер би трябвало да носи страхотна отговорност. Това е най-голямата ми премия ", приключи Илияна Раева.
 Клубът на Илиана Раева означи празник
Клубът на Илиана Раева означи празник

Тържеството беше в зала " София "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР