Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева

...
Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева
Коментари Харесай

Раева: Не съм доволна от Боряна Калейн, предстои ни много сериозна работа

Президентът на Българска федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева направи равносметка на миналото международно състезание в Япония.

Тя не е удовлетворена от неналичието на медали и бе сериозна към Боряна Калейн, която приключи шампионата с четири четвърти места.
Снимка: БФХГ
" Боряна повтори класирането си от последното международно в Баку, само че това класиране с днешна дата не дава отговор на опциите ѝ. Изпусна си медалите и на финалите, и в многобоя. А те бяха изцяло постижими! Напълно! Имаше липса на централизация, която е неприемлива за играч с нейната рутина. Не съм удовлетворена от нейното присъединяване. Предстои ни доста сериозна работа, тъй като геният и опциите ѝ го изискват ", разяснява Раева за фейсбук страницата на федерацията.

Според нея Боряна Калейн би трябвало да направи фрапантна смяна в подготвителния си развой.

Раева обаче похвали дебютантката в самостоятелната конкуренция - 18-годишната Татяна Воложанина, която приключи на 7-о място в многобоя.
Снимка: БФХГ
" Показа класата си, сподели и повече артистичност от други надпревари. Заслужава единствено хубави думи за смелостта, концентрацията и силата си. Много съм удовлетворена от нейното присъединяване. На Таня ѝ следва фрапантна смяна в стила на съчетанията. За огромната гимнастика се изисква всичко - блестяща режисура на тялото, виртуозност и умелост с уредите, непорочност в осъществяването и доста артистичност ".

На шампионата в Япония не взе участие българският отбор, който се отхвърли поради травма на Лаура Траатс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР