Президентът на България в периода 2002-2012 г. Георги Първанов коментира

...
Президентът на България в периода 2002-2012 г. Георги Първанов коментира
Коментари Харесай

Първанов прогнозира интересна изборна тактика на Борисов и Цветанов и отвори вратичка за обединение с БСП

Президентът на България в интервала 2002-2012 година Георги Първанов разяснява актуалната политическа конюнктура в България и разяснява положението на Българска социалистическа партия.

" Какво е ръководството на Корнелия Нинова - изборите ще покажат. Първите са за евродепутати. Там ще има сбъсък сред лявото и дясното и в случай че левицата не се промени в най-широкия смисъл, и в случай че допусне нова загуба, това би било съдбовно ", сподели Първанов в студиото на утринния блок на bTV.

" Познавайки тактиката на Борисов и Цветанов, те може да слеят локалните с парламентарните избори, тъй като тогава ще задействат доста от тези регионални кметове ", предвижда президентът.

Тй бе запитан и дали е допустимо той и неговата партия АБВ да се обединят с Българска социалистическа партия. " По-скоро е належащо в сравнение с е допустимо аз да се върна в Българска социалистическа партия. Аз като човек, който е правил най-големите обединения в България, настоявам, че това е належащо и наложително изискване. Но дали ще стане, има прекалено много персонални и субективни фактори. За това съм се отдръпнал от оперативните неща, с цел да не се спекулира с името ми ", сподели Първанов.

Той разяснява и идната среща сред Реджеп Ердоган и европейските водачи във Варна. " Аз съм положително надъхан към всяко възобновяване на разговора сред европейските институции и Ердоган. Неговото държание обаче не се вписва към европейското държание. Той няма да отстъпи от османизацията и въздействието върху ислямския свят. Имал съм диалози с него и ще ви кажа, че той не е елементарен посланик и общественик, само че е предсказуем, и то даже тогава, когато слага тежки условия. не бива да се натоварваме с прекомерни упования ", съобщи президентът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР