Президентът на България Румен Радев взе отношение по последните скандали

...
Президентът на България Румен Радев взе отношение по последните скандали
Коментари Харесай

Румен Радев: Имаме сериозен проблем с липсата на доверие в държавността

Президентът на България Румен Радев взе отношение по последните кавги с Антикорупционната комисия.

``
реклама

Ето какво написа президентът в профила си във фейсбук:

" Ако желаеме да имаме правова, демократична и просперираща страна, би трябвало да водим битка с корупцията по високите етажи на властта. Затова през вчерашния ден свиках Консултативния съвет за национална сигурност, снех доверието си от ръководителя на антикорупционната комисия и с писмо поканих неговия заместител да показа отчет за това, какво е свършено в битката с корупцията. Смятам за редно до момента в който не се откри с пълноценно следствие истината, ръководителят на КПКОНПИ да остане настрана.

Органите, които наблюдават за съществуване на корупция би трябвало да бъдат образец за непорочност. Днес имаме сериозен проблем с неналичието на доверие в държавността. С подадените оставки партиите споделят, че казусът е завършен. Този въпрос може да е завършен за партиите, само че не би трябвало да бъде завършен за страната.

Ако желаеме в действителност функционираща правова страна, към всеки, който се е отклонил от закона, би трябвало да се подходи с цялата суровост на самия закон. На идния КСНС не би трябвало да преглеждаме единствено какви ограничения да бъдат взети по отношение на нарушителите, а да сътворяваме такава среда, която да бъде безкомпромисна и да не позволява корупция. Това значи отчетност и отговорност на ръководството, ясни механизми при управнически решения, цялостна бистрота при разпределение на обществени средства, открити процедури с ясни критерии и еднакъв достъп за всички ".

 



ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР