Президентът на България Румен Радев изказа съболезнования на семейството и

...
Президентът на България Румен Радев изказа съболезнования на семейството и
Коментари Харесай

Президентът на България: Павел Панов остави завинаги името си в сърцата на българите

Президентът на България Румен Радев изрече съболезнования на фамилията и околните на ненадейно умрялата легенда на Левски и българския футбол – Павел Панов. Футболист номер 1 на България за 1977 година напусна този свят на 67 години на 18 февруари.

Тъжната новина покруси футболната общност у нас малко след сложната победа на Левски над Ботев с 1:0 в мача от 21-ия кръг на Първа лига.

Ето и какво написа Румен Радев в писмото, което изпрати до Българския футболен съюз:

„ С огорчение научих за кончината на именития футболист и треньор Павел Панов. Прощаваме се с едно от емблематичните имена на българския футбол и футболен клуб Левски. Павел Панов е на трето място по мачове и на второ по голове във безконечната ранглиста на столичния клуб.

Футболист номер 1 на България през 1977 година, четирикратен първенец на България и петкратен притежател на купата на страната със „ сините “, той гордо носи трикольора на гърдите си в 44 мача, в които отбелязва 13 гола и още 22 гола в евротурнирите със синята фланелка. Години наред радваше феновете на футбола с неповторимата си техника и схващане на играта.

В изключителна невзискателност и усърдие той отдаде целия си живот на обичания спорт и остави името си вечно в сърцата на българите “ написа в писмото на президента на Републиката Румен Радев.

Прощаваме се с легендата Панов в сряда

Феновете на Левски отдават респект на огромния Панов във вторник

НКП на Левски: Очите плачат! Панов остава кумир и знак на синята концепция

Краси Иванов: Тъжен ден, трагично е това, което стана с Панов
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР