Президентът на България (1997-2002) Петър Стоянов пя веселата родопската песен

...
Президентът на България (1997-2002) Петър Стоянов пя веселата родопската песен
Коментари Харесай

Петър Стоянов пя с Валя Балканска Торнал Тодьо в Баните

Президентът на България (1997-2002) Петър Стоянов пя радостната родопската ария " Торнал е Тодьо на гурбет да иде " дружно с Валя Балканска и гайдаря й Петър Янев на сцената в село Баните. Бившият президент, който бе почетен посетител на Баните, е потомък по бащина линия на жанр от родопското село Манастир.

Балнеоложкият курорт Баните през днешния ден уважава минералната вода. Баните е прочут център за лекуване на опорно -двигателния уред, на периферната нервна система и на стомашно - чревният тракт. На Гергьовден по традиция локалните я почитат, вярвайки че на празника водата е най-лековита.
" Община Баните е място с обичаи, история и просвета. Тук живеят положителни и стойности хора, които в годините съхраняват нейното минало, мислейки и за нейното бъдеще. Докато общността ни е единна и до момента в който ценим нашите запаси и благосъстояния, ние ще съумяваме дружно да я развиваме и разпространяваме на всички места " сподели кметът на община Баните Павлин Белчев, откривайки тържествата.

На празника по традиция се отличават най-изявените в разнообразни сфери на живота локални поданици.
Тази година, с решение на Общинския съвет в Баните, за почетен жител бе разгласен някогашният кмет на общината Милен Белчев, който умря от Ковид -19. Той е отличен за изключителния му принос за развиването на община Баните.

Със Златен плакет на община Баните бяха удостоени доктор Вихър Огнянов, инж.Татяна Чолакова-Петрова, Кристина Патева.

Празникът се организира с финансовата поддръжка на донори.

В Баните ще създадат и първа копка на нов 5-звезден СПА комплекс в центъра на Баните. Инвестицията е на Евгени Хаджиев. Преди два месеца вложител от Нидерландия стартира градежа на аквапарк с 4 открити басейна, 2 водни пързалки и първокласен хотел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР