Президентът на Австрия Александър ван дер Белен призна, че съжалява

...
Президентът на Австрия Александър ван дер Белен призна, че съжалява
Коментари Харесай

Австрийският президент съжалява за ветото срещу България и Румъния

Президентът на Австрия Александър ван дер Белен призна, че съжалява за решението на австрийското държавно управление да блокира присъединението на Румъния и България към шенгенското пространство, съобщи " Ройтерс ". Ето какво написа той в Tуитър:

 
Дълбоко скърбя за решението на австрийското държавно управление да блокира присъединението на Румъния и България към Шенген. Вярно е, че Австрия се намира в сложна обстановка заради доста огромния брой лица, търсещи леговище. Но блокирането на Шенген не способства за намирането на решение. Напротив, стопанската система на австрийската страна в този момент е застрашена от санкции вследствие на румънските контрамерки. Можем да посрещнем провокациите, свързани с полетите и миграцията, единствено дружно с нашите сътрудници от Европейски Съюз. Надявам се, че скоро ще бъде допустимо решение посредством разговор.
Александър ван дер Белен, президент на Австрия

Той призна още, че не вижда връзката сред този проблем и приемането на България и Румъния в Шенген. Затова и позицията на Австрия не среща схващане от мнозина в Европа. Според него това ще засегне освен стопанската система, само че и най-много туристическия бранш.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР