Президентът на Аржентина Хавиер Милей в сряда призова бизнес и

...
Президентът на Аржентина Хавиер Милей в сряда призова бизнес и
Коментари Харесай

Президентът на Аржентина предупреждава, че Западният свят е в опасност

Президентът на Аржентина Хавиер Милей в сряда прикани бизнес и политическите водачи в Давос да отхвърлят социализма и вместо това да прегърнат " капитализма на свободното предприемачество ", с цел да сложат завършек на международната беднотия, написа СиЕнБиСи.

" Днес съм тук, с цел да ви кажа, че Западният свят е в заплаха ", сподели Милей в особено послание на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария.

" И той е в заплаха, тъй като тези, които би трябвало да пазят полезностите на Запада, са обединени от визия за света, която непреклонно води към социализъм , а оттова и към беднотия ", добави той.

Пътуването на Милей до Давос бележи първото му задгранично турне, откогато встъпи в служба предишния месец.

Съобщава се, че десният водач, самоопределящ се като " анархо капиталист ", постоянно сравняван с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп , на път за Швейцария е споделил, че участва на срещата, с цел да се застъпи за свободата.

Пътувайки с търговски аероплан до швейцарския курортен град, Милей подлага на критика Давос за това, което възприема като " социалистическа стратегия, която единствено ще донесе злощастие на света ".

" Възстановяване на доверието " е главната тематика на годишната среща на WEF. WEF споделя, че тазгодишната стратегия въплъщава духа на " завръщане към основите " на открит и градивен разговор сред политиците, бизнес водачите и гражданското общество.

Основателят на WEF Клаус Шваб показа Милей на сцената в Давос, като сподели, че неговите " по-радикални способи " са " внесли нов дух в Аржентина ".

" Основните водачи на западния свят изоставиха модела на свободата за разнообразни версии на това, което назоваваме колективизъм. Тук сме, с цел да ви кажем, че колективистичните опити в никакъв случай не са решение на проблемите , които изтезават жителите на света - по-скоро те са първопричината ", сподели Милей.

" Повярвайте ми, никой не е в по-добра позиция от нас, аржентинците, да свидетелства за тези две точки ", добави той.

За Милей провокациите пред неговото президентство са обилни - изключително като се има поради, че третата по величина стопанска система в Латинска Америка още веднъж е в плен на дълбока рецесия .

Покупателната дарба на южноамериканската страна е опустошена от годишна инфлация от над 211% , което е най-високото равнище от 32 години, до момента в който двама от пет аржентинци в този момент живеят в беднотия.

Милей сподели, че няма опция на препоръчаната от него " шокова терапия " за поправяне на обстановката. Той предложи да се доларизира стопанската система, да се отстрани централната банка на страната и да се приватизира пенсионната система.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР