Президентът на Аржентина Хавиер Милей покани Папа Франциск Франциск (на

...
Президентът на Аржентина Хавиер Милей покани Папа Франциск Франциск (на
Коментари Харесай

Президентът на Аржентина кани папата да посети родината си

Президентът на Аржентина Хавиер Милей предложения Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март да посети родината си, с което наподобява прикани за помиряване, откакто през последните години нееднократно атакува Светия отец, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на президентски представител.

Милей насочи молба към Светият отец да посети страната, защото " неговото наличие и обръщение ще допринесат за обединяването на страната и ще ни дадат групова мощ, нужна за запазването на мира, за работа към разцвет и възстановяване на страната ни ", съобщи представителят на президента Мануел Адорни на постоянна конференция.

Милей е наричал папата по какъв начин ли не - от " простак " до " наместник на злото на земята ", само че след спечелването на президентските избори през ноември смекчи тона, наричайки го " Негово Светейшество ", отбелязва Ройтерс.

От президентската канцелария на Милей оповестиха, че двамата са провели телефонен диалог след президентския избор, като новоизбраният президент е изразил вяра, че " доста скоро " Аржентина ще посрещне Светият отец.

Осемдесет и седем годишният Франциск към момента не е посещавал Аржентина от избирането си за глава на Римокатолическата черква преди десетилетие. През декември понтификът съобщи, че пътуването до родината му " следва ", макар че през последните години той се сблъска с редица здравословни проблеми и в този момент употребява помощни средства за напредване като инвалиден стол или бастун, отбелязва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР