Президентът, когато назначи Иван Гешев, започна консултации за изменения в

...
Президентът, когато назначи Иван Гешев, започна консултации за изменения в
Коментари Харесай

Радев подкрепя противоконституционни протести, категоричен е Румен Ненков

Президентът, когато назначи Иван Гешев, стартира съвещания за промени в Конституцията. Обществеността очакваше да види резултатите. Очевидно, че тези оферти не могат да бъдат съществени. Това съобщи някогашният парламентарен арбитър Румен Ненков във връзка дебата за смяна в главния закон на страната.

Той насочи рецензия към президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, чийто "мозъчен концерн " не е оповестил предложенията си, а в същото време той подлага на критика лансираната концепция на Бойко Борисов за нова Конституция. Ненков счита, че Радев неверно е интерпретирал изявлението на министър-председателят.

"Не виждам положителни в това опълчване. От една страна прокуратурата надвиши правата си, освен за влизането на „ Дондуков “ 2, само че и разгласяването на записи, само че въпреки това и президентът наруши Конституцията. Ако малко към този момент има въздържаност от прокуратурата, от другата страна към този момент нещата загрубяха. Аз твърдях, че е осквернена постройката на президентството, само че какво стана със заливането с алена багра на Съдебната палата и да се хвърлят яйца върху Народното събрание ", разяснява той.

"Радев поддържа митинги, които са противоконституционни ", безапелационен е Румен Ненков.

Той сподели, че е неприемливо и е грехота да се хвърля храна. Обърна внимание, че не утвърждава и блокадите в столицата.

Отново по отношение на предложенията за привикване на Велико национално заседание, някогашният парламентарен арбитър сподели:

"Това е един опит и двете страни в спора да излезат с достолепие. При постоянни избори през март месец, първата работа е да се избере ново държавно управление ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР