Президентът изрази днес готовност да предостави допълнително време и за

...
Президентът изрази днес готовност да предостави допълнително време и за
Коментари Харесай

Радев е готов да даде допълнително време и за втория мандат

Президентът изрази през днешния ден подготвеност да даде в допълнение време и за носителите на втория мандат за сформиране на държавно управление. Всички сме уверени, че България би трябвало да има постоянно държавно управление, всички виждаме какъв брой мъчно да се сформира такова държавно управление, по тази причина всеки опит в тази тенденция би трябвало да бъде насърчаван, съобщи той пред български публицисти в Брюксел, където през днешния ден взе участие в съвещанието на Европейския съвет.

Първата политическа мощ получи в допълнение време в тази доста фрагментирана политическа настройка за обсъждане и сформиране на кабинет, написа Българска телеграфна агенция.

В тази обстановка е редно и втората политическа мощ да получи някакво в допълнение време, стига желанията за сформиране на държавно управление да са откровени и времето да се употребява за приемането на значими закони, а не за предизборна пропаганда, уточни президентът.

Той изрази очакване партиите да поемат ясна политическа отговорност.

Президентът означи нуждата още през януари следващата година Народното събрание да одобри два значими закона - за отговорността на основния прокурор и измененията в антикорупционното законодателство.

По неговите думи тези законови промени са свързани и с упованието на нашата страна да се причисли към Шенген най-късно до октомври следващата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР