Президентът изненадващо нападна правителството за бездействие в енергетиката и за

...
Президентът изненадващо нападна правителството за бездействие в енергетиката и за
Коментари Харесай

Президентът бил учуден, че новите в енергетиката още не са намалили цените

Президентът изненадващо атакува държавното управление за безучастие в енергетиката и за липса на ограничения против високите цени. Това изненадващо изявление беше направено по време на посещаване в металургичната компания за цветни метали „ КЦМ 2000 “. По думите му към този момент е минало времето за разбори, а са нужни неотложни, надеждни и устойчиви ограничения. Припомняме, че новото управление в енергетиката беше назначено едвам преди седмица. На този декор рецензията на президента буди неразбиране. Тя би трябвало да се отнася по-скоро до двете служебни държавни управления, а преди този момент – към 12-те години ръководство на ГЕРБ. 

Освен това, стана ясно, че сметките на „Булгаргаз“ са съвсем празни, а наследството е мощно обезпокоително. Въпреки това президентът услужливо пропусна тези елементи.

Румен Радев акцентира още, че са нужни и законови промени, тъй че да действа по-добре Българската самостоятелна енергийна борса и освен тя. Така по думите му ще има предсказуемост, действителна ликвидност и действителна конкуренция вътре в страната.

„Не би трябвало да се работи единствено ден напред“, добави президентът.

Относно построяването на нови мощности в АЕЦ „Белене“ той счита, че България има бъдеще като нуклеарна страна и би трябвало да се вземе решение.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР