Президентът изгради вредния навик да смята, че е естествено да

...
Президентът изгради вредния навик да смята, че е естествено да
Коментари Харесай

Анализаторът Ем. Соколов: Радев си търси партия, която да може да материализира амбициите му, не стана с П...

Президентът построи нездравословния табиет да счита, че е естествено да се меси в ръководството на страната, изрече мнението си Соколов. Когато това му предпочитание - да се меси в някой проблем, когато това срещне неотстъпчивост и неприязън, води до спор, изясни той пред БНР.

Според него няма нищо естествено в това президентът да счита, че му се поставя роля в изпълнителната власт. Неговите отговорности са други, уточни той.

Когато се появи " Български напредък ", сякаш нямаше място в лявото пространство, разяснява още политическият анализатор. По думите му е доста противоречиво да се каже дали има ниша: " Трудно може да се приказва за ниша в ляво или дясно, само че при нас постоянно има предпочитание за нещо ново ".

Хората се умориха от избори, акцентира Соколов. Според него тази злост на политическите водачи едни към други не трябва да прераства в конфликт на институции и партии, тъй като по този начин са неспособни да седнат на една маса и да търсят решение на проблемите.

Той е безапелационен, че би трябвало да излезем от този избирателен режим, с цел да може да се намерят решения за значимите проблеми: " Няма по какъв начин идващите 4-8 месеца да сме единствено в избирателен режим, тъй като има доста значима работа за извършване ".

Дори партиите да вървят постоянно на избори, те ще би трябвало да вземат основни решения, няма по какъв начин да се занимават единствено с избори, означи Емил Соколов и добави, че ще би трябвало да намерят метод да лавират, с цел да са ефикасни в Народно събрание.

Анализаторът дефинира 2022 година като турболентна година, само че в този момент към края ѝ нещата наподобяват по-добре. В български аспект нещата се поуспокоиха, уточни той.

Виждаме, че когато няма една партия, която да е явен и мощен победител, и работата на Народно събрание стартира да буксува, разяснява Емил Соколов. Партиите се концентрират не върху проблемите, а върху това кой ще води, сподели той и изрече мнението си, че и в този парламент е имало закони, които е можело да бъдат гласувани.
По думите му контролът, който гражданското общество упражнява върху партии и политици, наподобява леко повишен.

За връчването на трети мандат от страна на президента, Соколов разяснява, че " Продължаваме промяната " и " Демократична България " могат единствено да изгубят от едно взаимоотношение с ГЕРБ. Според него това би всяло разединение сред двете партии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР