Президентът и главен изпълнителен директор на Merck & Co. Inc.

...
Президентът и главен изпълнителен директор на Merck & Co. Inc.
Коментари Харесай

Merck се надява хапчето на компанията срещу Covid-19 да бъде одобрено преди края на 2021 г.



Президентът и основен изпълнителен шеф на Merck & Co. Inc. Робърт Дейвис съобщи в четвъртък, че се надява пробното хапче за ковид на компания молнупиравир (molnupiravir) ще получи позволение за незабавна приложимост в Съединените щати преди края на годината.

" Първоначалната дата на довеждане докрай на нашите изследвания е началото на ноември ", разкри той в изявление за CNBC, добавяйки, че " записването за това изследване продължава да върви сносно ".

Компанията се надяваме да вкара друго оръжие за битка с пандемията на международно равнище, уточни още Дейвис.

В сряда от Merck & Co оповестиха, че лабораторните проучвания демонстрират, че пробното перорално антивирусно лекарство против Covid-19 молнупиравир евентуално ще бъде дейно против известните разновидности на ковид, в това число по отношение на преобладаващия сега мощно инфектиран Делта вид.

Тъй като молнупиравир не е ориентиран към спайк протеина на вируса - задачата на всички сегашни ваксини против Covid-19 - който дефинира разликите сред разновидностите, лекарството би трябвало да бъде еднообразно дейно, защото вирусът продължава да се развива, сподели през вчерашния ден Джей Гроблер, началник на отдела за инфекциозни заболявания и ваксини в Merck.

Вместо това молнупиравир се насочва към вирусната полимераза, ензим, нужен на вируса да прави свои копия. Лекарството е проектирано да работи посредством въвеждане на неточности в генетичния код на вируса.

Данните демонстрират, че лекарството е най-ефективно, когато се дава при започване на инфекцията, сподели фармацевтичната компания MercK.

Американският производител на медикаменти е тествал антивируса си при проби от назален тампон, взети от участници в ранните изпитвания на лекарството. По това време Делта разновидността не беше необятно публикуван, само че молнупиравир беше тестван при лабораторни проби от Делта разновидността след последния скок на хоспитализациите и смъртните случаи на Covid-19.

По-рано през годината от Merck споделиха, че едно малко изследване на междинен стадий е открило, че след пет дни лекуване с молнупиравир, никой от пациентите, приемащи разнообразни дози от лекарството, не е дал позитивен тест за ковид, до момента в който 24% от пациентите с плацебо са имали откриваеми равнища на болест с Covid-19.

Понастоящем Merck организира две тествания от Фаза 3 на антивирусното лекарство, което създава с Ridgeback Biotherapeutics - едно за лекуване на Covid -19 и друго като превантивно средство за предотвратяване от заразяване.

Merck чака изследването за лекуване от Фаза 3 да завърши при започване на ноември, сподели Джей Гроблер.
В изпитването са включени нехоспитализирани пациенти с Covid-19, които са имали признаци на ковид за не повече от пет дни и са изложени на риск от тежко заболяване.

Последният разбор беше показан по време на годишната среща на организациите по инфекциозни заболявания IDWeek, в това число Американското сдружение по инфекциозни заболявания.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР