Президентът губи абсолютното мнозинство в парламента след днешния втори тур

...
Президентът губи абсолютното мнозинство в парламента след днешния втори тур
Коментари Харесай

Макрон загуби мнозинството си в парламента

Президентът губи безспорното болшинство в Народното събрание след днешния втори тур на парламентарните избори във Франция, съобщи Франс прес, като се базира на данни от екзитпол.

Тези избори са белязани от мощно показване на крайнодясната групировка на Марин Льо Пен " Национален общ брой ", която се чака да завоюва сред 60 и 100 места в Народното събрание. Формацията за първи път от 35 години ще разполага с задоволително депутати, с цел да образува своя лична група в долната камара на Народното събрание, отбелязва Франс прес.

Ако данните от екзитпол бъдат доказани, това ще значи, че оттук нататък френският президент ще би трябвало да поставя старания за намирането на съдружници в Народното събрание на предвожданата от него центристка коалиция, с цел да може да прокарва своите промени в законодателния орган през идващите пет години.

Съгласно данните от екзитпол обединението на Макрон " Заедно! " ще завоюва сред 200 и 260 депутатски места. За безусловно болшинство във френския парламент са нужни 289 места.

Лявото обединяване Нов екологичен и обществен национален съюз, предвождано от Жан-Люк Меланшон, се чака да завоюва сред 150 и 200 депутатски места и да бъде главната опозиционна секта в идващия парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР