Президентът говори с думите на руската пропаганда. Това обвинение отправи

...
Президентът говори с думите на руската пропаганда. Това обвинение отправи
Коментари Харесай

ГЕРБ каза как руската пропаганда се промъква на най-високо ниво у нас

Президентът приказва с думите на съветската агитация. Това обвиняване насочи пред Нова телевизия Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

„ Той назовава тази война спор. Не Украйна желае да води тази война, не Украйна атакува друга страна, а пази правото си на битие като страна и нация ”, добави тя.
-->
Депутатката от ГЕРБ-СДС очерта разделянето в България по повод поддръжката за Украйна. „ То се употребява за вътрешнополитическо повдигане на рейтинга, само че това обърква българите. Държавата има разнообразни гласове, част от които повтарят съветската агитация. Това ускорява разделянето в обществото по тематиката ”, е мнението ѝ.

Пропаганда съгласно Захариева е, че помощта за Украйна отслабва отбранителната дарба на Българската войска. „ Става въпрос за машини, които повече от 40 години стоят в едни хранилища и в никакъв случай не са били употребени. Те са в Министерство на вътрешните работи, а не в Министерството на защитата. Купувани са, когато Министерство на вътрешните работи се е предполагало, че се отбранява от националната обич ”, изясни тя.

„ Украйна пази правото си на битие. Това не е някаква волност на президента Зеленски ”, акцентира националният представител.

Ще има ли съдружно съглашение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

„ Това не е лесна некоалиция. Както и да назоваваме това ръководство, колкото и да не ни харесва и на нас, и на тях, ние сме в близки до съдружните, според мен, връзки. Въпреки че няма документално съдружно съглашение, което затрудняваше работата. Те към момента нямат подготвеност за сключване ”, счита Захариева.

Тя мощно се надява Димитър Радев, който е номинация на групировката за шеф на Българска народна банка, да бъде определен и да няма смяна на мнението в последния миг от страна на ПП-ДБ.

Захариева посочи, че сред първо и второ четене на бюджета ще внесат пакет, обвързван с Министерство на вътрешните работи. „ Наистина нарастването е належащо и това не е популизъм ”, сподели тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР