Президентът Доналд Тръмп нападна посланика, който даде показания в разследването

...
Президентът Доналд Тръмп нападна посланика, който даде показания в разследването
Коментари Харесай

Тръмп за посланика на САЩ в Украйна: Отказа да закачи снимката ми в посолството

Президентът Доналд Тръмп атакува посланика, който даде показания в следствието за импийчмънт, потвърждавайки, че тя е отказала да окачи фотографията му в посолството на Съединени американски щати в Украйна, оповестява БиБиСи.

Тръмп изясни в утринното шоу на " Фокс нюз ", че някогашният дипломат Мари Йованович, че " не искаше да сложи моята фотография в посолството " в Украйна. Йованович свидетелства предходната седмица, че е уволнена поради " погрешни изказвания " от хора със " съмнителни претекстове ".

Тя бе един от 12-те очевидци, които дадоха показания през последните две седмици в следствието за импийчмънт, за хипотетична корист с власт от президента. В телефонно позвъняване до предаването в петък сутринта, Тръмп дефинира Йованович като " онази дамата " и разяснява, че е чул доста " неприятни неща за нея ".

" Този дипломат, за който всички споделят, че е толкоз прелестен, няма да окачи моята фотография в посолството. Тя дава отговор за посолството, а лиши към година и половина, две години. " Той добави, че персоналният му юрист Руди Джулиани " не споделя положителни неща " за нея.

" Тя сподели неприятни неща за мен, няма да ме пази и имам право да сменя посланика. Стандартът е да поставите фотографията на президента на Съединени американски щати в посолството. Така че това не е ангел, тази жена, ОК? ", разяснява Тръмп.

Не за първи път президентът нападна Йованович.

Републиканският президент я нападаше в " Tуитър ", до момента в който тя свидетелстваше предишния петък - ход, който демократите дефинират като опасност на очевидци.

Дипломат от кариерата, Йованович е отзована като американски дипломат в Киев през май, два месеца преди телефонно позвъняване сред Тръмп и украинския президент Зеленски, което е в основата на следствието в Конгреса.

Президентът употребява забележителна част от телевизионното си изявление в петък, обсъждайки доктрина на конспирацията, че Украйна, а не Русия, се намесва в президентските избори в Съединени американски щати 2016.

Тези изказвания бяха маркирани като " фиктивен роман " от очевидеца по импийчмънта, някогашния чиновник на разузнаването в Белия дом и специалиста по Русия Фиона Хил.

Тръмп загатва " дълбоката страна " няколко пъти пред " Фокс и другари " и неведнъж твърди, че Украйна е желала той да загуби изборите през 2016 година.

" Не забравяйте - Украйна ме намрази. Те бяха против мен на изборите, желаеха Хилари Клинтън да завоюва. Когато завоювах, внезапно станаха толкоз положителни, че трябваше да компенсират ", изясни президентът на Съединени американски щати.

В четвъртък Хил в действителност сподели, че украински чиновници са говорили надменно за Тръмп, само че единствено тъй като са очаквали Хилари Клинтън да завоюва Белия дом.

Тя предизвести да не се разпространяват " политически подправени неистини ", които се стремят да слагат под подозрение хипотетичната интервенция на Русия в американските избори.

В своето изявление в петък Тръмп отбрани решението си да изпрати Джулиани в Украйна. Той сподели, че някогашният кмет на Ню Йорк " е огромен герой против престъпността " и " именита фигура ". " Когато си имате работа с корумпирана страна, Руди Джулиани получава компетенции, поради репутацията си ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР