Президентът Доналд Тръмп казал през май тази тази година, че

...
Президентът Доналд Тръмп казал през май тази тази година, че
Коментари Харесай

Джеф Сешънс подал оставка, но Тръмп не я приел


Президентът Доналд Тръмп споделил през май тази тази година, че министърът на правораздаването, основният прокурор Джеф Сешънс, би трябвало да подаде оставка поради абсурда с съветската интервенция в американските президентски избори. След това Сешънс фактически подал молба за овакантяване, само че президентът не я приел, написа в. „ Ню Йорк Таймс ”. Според изданието, министърът се разминал единствено с наказване.

Вестникът твърди, че Тръмп упреквал генералния прокурор в непочтеност и „ изплъзване ” от следствието на връзките сред Русия и Вашингтон. Президентът споделил също, че назначението на Сешънс било едно от най-тежките решения в живота му.

Съветниците на американския водач го убедили да не приема оставката на министъра, защото съгласно тях това би довело до повече проблеми, изключително на фона на уволнението на началника на ФБР Джеймс Коми и съветника по национална сигурност Майкъл Флин.

БГНЕС напомня, че ФБР проверява изказванията за хипотетичните опити на съветското държавно управление да повлияе на президентските избори през 2016 година Паралелни производства по този въпрос се правят от специфичен комитет на Сената и на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати. В средата на май американското министерство на правораздаването разгласи назначението на специфичния прокурор и някогашен шеф на ФБР Робърт Мюлер в следствие на твърдяната за съветската интервенция. Това решение бе подкрепено от доста републиканци и демократи в Конгреса на Съединени американски щати.

Тръмп и основни негови помощници неведнъж отхвърлиха подозренията за непозволени контакти с съветски публични лица по време на миналогодишната предизборна акция. Москва също отхвърли обвиняванията за опит да повлияе на президентските избори в Съединени американски щати. /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР