Президентът Доналд Тръмп е готов да наложи първото вето в

...
Президентът Доналд Тръмп е готов да наложи първото вето в
Коментари Харесай

Тръмп може да наложи вето, ако Конгресът отхвърли обявеното от него извънредно положение

Президентът Доналд Тръмп е подготвен да наложи първото несъгласие в мандата си, в случай че Конгресът отхвърли оповестеното от него национално изключително състояние поради обстановката на границата с Мексико, заяви през вчерашния ден почитан консултант в Белия дом, представен от Асошиейтед прес.

Съветникът Стивън Милър съобщи в предаването " Фокс нюз сънди ", че " президентът ще отбрани оповестеното от него национално изключително състояние ".

Запитан дали това значи, че Тръмп е подготвен да наложи несъгласие на резолюция за отхвърлянето му, Милър добави: „ Той ще отбрани оповестеното от него национално изключително състояние, гаранция ".

Западното крило се готви за борби на няколко фронта в миг, когато опитите на президента да заобиколи Конгреса, с цел да финансира дълго обещаваната стена по границата, са подложени на рецензии и от двете партии и са обект на няколко правосъдни каузи.

След като депутати от двете партии блокираха желаните от него милиарди долари, с които да извърши предизборното си заричане, Тръмп разгласи в петък национално изключително състояние, с цел да пренасочи средства за създаване на граничното оборудване. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР