Президентът Джо Байдън заяви, че според него трябва да има

...
Президентът Джо Байдън заяви, че според него трябва да има
Коментари Харесай

Байдън призова: Трябва да има хуманитарна „пауза“ във войната между Израел и Хамас

Президентът Джо Байдън съобщи, че съгласно него би трябвало да има филантропична " пауза " във войната сред Израел и " Хамас ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че се нуждаем от пауза ", сподели Байдън. " Пауза значи да се даде време за извеждане на пандизчиите ", сподели 80-годишният демократ. Белият дом по-късно посочи, че под " пандизчии " президентът е имал поради заложниците, държани от ислямисткото придвижване, означи Франс прес

Призивът беше едвам доловимо отклоняване за Байдън и високопоставените сътрудници на Белия дом, които от самото начало на близкоизточната рецесия твърдо заявяваха, че няма да диктуват по какъв начин израелците да организират военните си интервенции в отговор на нападението на " Хамас " от 7 октомври.

Но президентът е изправен пред засилващ се напън от страна на правозащитни групи, други международни водачи и даже демократични членове на личната му Демократическа партия, които настояват, че израелските бомбардировки в Газа са групово наказване и че е време за преустановяване на огъня. С изявлението си Байдън оказа напън върху израелския министър-председател Бенямин Нетаняху да даде на палестинците най-малко къса пролонгация от неспирната военна интервенция, вследствие на която починаха хиляди хора, а палестинският анклав изпадна в филантропична рецесия, отбелязва АП.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР