Президентът Джо Байдън призова Конгреса да приеме сделка за повишаване

...
Президентът Джо Байдън призова Конгреса да приеме сделка за повишаване
Коментари Харесай

Какво има в сделката за тавана на дълга на САЩ?

Президентът Джо Байдън прикани Конгреса да одобри договорка за повишение на лимита за заеми на държавното управление и попречване на евентуално пагубно несъблюдение на отговорностите по дълга на Съединени американски щати, написа „ BBC “. И по този начин, какво откриваме в договорката?

Преговарящите от Демократическата и Републиканската партии завършиха съглашение в неделя вечерта. Ако бъде утвърден документът, това ще разреши на федералното държавно управление да заема пари до много време след идващите президентски избори през ноември 2024 година Гласуването на законопроекта , чийто текст беше оповестен на уеб страница на Конгреса, би трябвало да стартира по-късно тази седмица в Камарата на представителите и Сената.

Ето и акцентите от пакета от ограничения.

Таванът на дълга е спрян до 2025 г .

От време на време Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да гласоподава за повишение или прекъсване на тавана, с цел да може да вземе повече заеми, с цел да заплати сметките си. В момента тя е 31,4 трилиона $ (25 трилиона паунда). Това включва заплащания към федерални чиновници, военни, обществено обезпечаване и здравна помощ, както и лихви по държавния дълг и възобновяване на налози. Но през последните години това става все по-трудно, тъй като двете страни не могат да се спогодят за изискванията.

В договорката, реализирана в неделя, те не са повишили лимита до несъмнено равнище, а са го спрели напълно до 2025 година Това им разрешава да платят сметките си до тази дата и да знаят, че идната борба за повдигане на тавана няма да попречи на президентските избори. А останалият свят може да въздъхне с облекчение, в случай че договорката бъде подписана, тъй като банкрутът на Съединени американски щати ще има световно влияние .

Тавани за разноските, само че не и за отбрана

Републиканците желаеха заледяване на общите разноски за 10 години, с увеличение на разноските за защита и съкращения на други бюджети. Споразумението резервира разноските, разнообразни от защитата, през идната година, с 1% нарастване през 2025 година Последствията от това стягане на коланите към момента не са ясни.

Разходите за защита ще се усилят до 886 милиарда $ , което съставлява 3% нарастване по отношение на тази година.

Няма бюджетни ограничавания след 2025 година

Белият дом пресмята, че държавните разноски ще бъдат понижени с минимум 1 трилион $, написа „ Асошиейтед прес “, само че публични калкулации към момента не са оповестени. Пълното финансиране на медицинските грижи за военните ветерани също ще се усили, в сходство с настояванията на президента Байдън.

Неизразходваните средства за Коронавирус са върнати в хазната

С формалното привършване на изключителната обстановка в региона на публичното здраве през май, републиканците настояха за връщане на средствата за помощ, които не са били изразходвани. Бюджетната работа на Конгреса пресметна, че това ще възлиза на към 30 милиарда $.

Вмешателство в благосъстоянието, само че без главен ремонт

Основно искане на републиканците беше да се ускори разпределението на обществените помощи посредством слагане на условия, които значат, че трудоспособните реципиенти би трябвало да работят, с цел да получат храна и здравна помощ. Демократите бяха безапелационни, че това не би трябвало да бъде на масата.

Благосъстоянието , което се преглежда от републиканците, включваше Medicaid (здравно обезпечаване за небогати американци), Програмата за спомагателна хранителна помощ (SNAP) и Временна помощ за нуждаещи се фамилии (TANF). Medicaid остава непокътнат от договорката, само че възрастта, на която са включени условията за работа за тези на SNAP, беше нараснала от 50 на 54.

Средства за налагане на данъчни правила за богатите американци

Победа за демократите беше обезпечаването на 80 милиарда $ за десетилетие, с цел да помогне на Службата за вътрешни доходи да наложи данъчния кодекс в Закона за понижаване на инфлацията от предходната година за най-богатите.

По-лесно приемане на разрешителни за енергийни планове

Новите правила ще улеснят приемането на лицензи за планове за изкопаеми горива и възобновима сила . Това от дълго време се застъпва от сенатора демократ Джо Манчин от Западна Вирджиния.

Това главно ще рационализира процеса на обзор на околната среда и евентуално ще започва планове за по-бързо време.

Облекченията за студентски заеми не са наранени

Републиканците желаеха това да бъде анулирано, само че този законопроект го резервира.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР