Президентът Джо Байдън пристигна в опустошения от пожар Мауи в

...
Президентът Джо Байдън пристигна в опустошения от пожар Мауи в
Коментари Харесай

Байдън обеща подкрепа за опустошения от пожар Мауи


Президентът Джо Байдън дойде в разрушения от пожар Мауи в понеделник, с цел да оцени реакцията на държавното управление, която някои поданици в началото сметнаха за изчезнала, заяви Си Ен Ен.

Неговият първичен отговор на горските пожари в Мауи провокира рецензии по-рано този месец, основно от републиканците, които се възползваха от съвсем петдневен интервал на безмълвие сред първите мнения на Байдън за пожарите и когато той следваше обществено да приказва за нещастието.

По време на визитата президентът се опита да увери жителите, чефедералното държавно управление ще поддържа възстановането на острова.

Повече от 850 души към момента са в неопределеност , заяви кмета на окръг Мауи Ричард Бисен. Броят на починалите е най-малко 115  и се чака да нарасне. Байдън назначи върховен федерален чиновник за изключителни обстановки, който да следи дълготрайните старания за възобновяване по време на неговото посещаване.

В понеделник президентът уточни методите, по които федералното държавно управление е предоставило поддръжка за Хаваите , в това число посредством сключване на декларация за злополучие, изпращане на доставки на FEMA и назначение на Боб Фентън - умел чиновник за реагиране при бедствия - да служи като основен федерален координатор за реагиране. Фентън е на място в Хавай от деня, в който избухнаха пожарите по-рано този месец.

Преди пътуването на Байдън чиновник на Белия дом сподели, че " защото възобновяване минава в последваща фаза, президентът е наредил на господин Фентън, който е бил водач в отговора от най-ранните часове, да се увери, че всеки член на тази опустошена общността има достъп до всичко, което федералното държавно управление може да предложи, с цел да излекува и възвърне допустимо най-бързо.

Към събота, повече от 1000 федерални чиновници бяха ситуирани на терен и помагаха в напъните за възобновяване. Над 7 милиона $ финансова помощ са предоставени на засегнатите хора. По това време екипите за търсене и избавяне бяха минали през 60% от засегнатата зона, съгласно админа на FEMA Дийн Крисуел, която пътува с президента в понеделник, преди визитата.
 Властите в Мауи са обходили към 30% от опожарения регион
Властите в Мауи са обходили към 30% от опожарения регион

Броят на жертвите надвиши 100
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР