Експерти по морската екология трескаво се опитват да спасят около

...
Експерти по морската екология трескаво се опитват да спасят около
Коментари Харесай

Над 140 пилотни кита са заседнали край Западна Австралия

Експерти по морската екология трескаво се пробват да спасят към 140 пилотни кита (гринди) , заседнали в четвъртък в плитките води на естуар в югозападната част на щата Западна Австралия, предава Ройтерс.

Китовете са заседнали в Географския залив, оповестиха от Департамента за биоразнообразие, запазване на природата и атракции на Западна Австралия. Районът е покрай град Дънсбъро в район, известен измежду туристите , и на към 236 км южно от столицата на щата Пърт.

" Разбираме, че има четири капсули с общо 160 пилотни кита, разпръснати на към 500 метра. За страдание, 26 кита, които са заседнали на плажа, са умрели ", сподели представител на отдела в изказване.

" Екип от умел личен състав, в това число чиновници по дивата природа, морски учени, ветеринари, са на място или са на път. "

Въз основа на предходни произшествия, " тези събития нормално водят до евтаназиране на изхвърлените на плажа животни като най-хуманен излаз ", сподели представителят.

През юли предходната година повече от 50 пилотни кита починаха, откакто заседнаха на далечен плаж в Западна Австралия. Щатът претърпя най-голямото си засядане на китове в Дънсбъроу през 1996 година, когато 320 пилотни кита излязоха на плажа.

Пилотните китове са известни със своите тесни обществени връзки, тъй че когато един изпадне в усложнение и блокира, останалите постоянно го следват, съгласно Университета на Западна Австралия.

Огромните морски бозайници нормално умират под личната си тежест, когато излязат на плажа или се попаднат в плитки води, в които не могат да плуват.
 Над 100 косатки излязоха на плаж в Австралия, повече от половината са починали
Над 100 косатки излязоха на плаж в Австралия, повече от половината са починали

Доброволци се пробват да спасят останалите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР