В завод за отбранителна техника в Берлин е избухнал голям

...
В завод за отбранителна техника в Берлин е избухнал голям
Коментари Харесай

В Берлин гори завод за производство на ракетите IRIS-T

В цех за отбранителна техника в Берлин е избухнал огромен пожар , заяви в. " Билд ".

Медията разкри, че гори цех на Diehl Metal Applications. Той е благосъстоятелност на Diehl Defence, която създава системите за противовъздушна защита IRIS-T.

Близо 200 пожарникари вземат участие в гасенето на пожара в индустриалната зона в западната част на немската столица.

В горящата постройка са се помещавали по-специално хранилища с химикали . Вятърът популяризира в северна посока токсичния пушек, формиран в резултат на пожара в Берлин.

Жителите на прилежащите квартали на немската столица бяха посъветвани да не излизат на открито и да затворят компактно прозорците.

Заводът принадлежи на немската отбранителна компания Diehl, която създава главно ракети и муниции. Сред продуктите му са ракетните системи IRIS-T SLM , които Берлин доставя на украинската войска.
 Снимка 663641
Източник:

Отбелязва се, че все още няма информация за повода за пожара. Въпреки това няма потърпевши, всички хора са съумели сами да изоставен рисковата зона.

IRIS-T е зенитно-ракетен комплекс (ЗРК) със междинен обхват на деяние, създаден от немската компания Diehl Defence през 2014 година и предопределен за заличаване на крилати и балистични ракети , както и на самолети, хеликоптери и безпилотни летателни апарати.

Германия към този момент е предала на Украйна три такива системи. През април ръководителят на компанията Diehl Defence Хелмут Раух разгласи предаването на още една система IRIS-T на Украйна.

Fire in a berlin metals plant of diehl defence which among other things makes iris-T
— dharmic aeroplate v2 (@daeroplate_v2)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР