Президентът Джо Байдън прие в Белия дом председателите на Европейската

...
Президентът Джо Байдън прие в Белия дом председателите на Европейската
Коментари Харесай

На среща във Вашингтон: САЩ и ЕС обсъдиха войните в Украйна и Близкия изток

Президентът Джо Байдън одобри в Белия дом ръководителите на Европейската комисия и на Европейския съвет - Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел на среща на върха, в чиито фокус попаднаха тематики като войната сред Израел и " Хамас " и обезпечаването на непрекъсната поддръжка за Украйна, съобщи Ройтерс.

" Ние сме по-единни от всеки път ", се споделя в заключителното взаимно изказване на водачите. Те дадоха обещание да продължат да поставят старания за подсилване на икономическата сигурност.

В началото на договарянията Байдън означи, че Европейски Съюз и Съединени американски щати са единни в поддръжката си за Израел и Украйна, само че също по този начин ще обсъдят методите за справяне с " несправедливостите в търговията и вноса на стомана и алуминий ", както с и проблемите, свързани сериозните първични материали.

Понякога имаме разлики. Тук сме, с цел да си сътрудничим, с цел да намерим решения, които да работят за бизнеса и чиновниците от двете страни на Атлантическия океан, сподели Шарл Мишел, представен от Българска телеграфна агенция.

В четвъртък договарящи от Вашингтон и Брюксел се пробваха да избегнат възобновяването на митата за импорт на стомана и алуминий от Европейски Съюз, наложени през 2018 година от държавното управление на тогавашния президент Доналд Тръмп. В последна обаче бе реализирано единодушие митата да се запазят, до момента в който не престават договарянията.

В взаимното изказване от срещата в Белия дом се показва, че е реализиран " забележителен прогрес в идентифицирането на източниците на непазарния свръхкапацитет " и в намирането на способи за премерване на интензивността на излъчванията в стоманодобивната и алуминиевата  индустрия. " Очакваме с неспокойствие да продължим да реализираме прогрес по тези значими цели през идващите два месеца ", написа още в изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР