Президентът Джо Байдън подписа в събота най-мащабния от десетилетия законопроект

...
Президентът Джо Байдън подписа в събота най-мащабния от десетилетия законопроект
Коментари Харесай

Байдън подписа най-мащабния закон за контрол над оръжието в САЩ от десетилетия

Президентът Джо Байдън подписа в събота най-мащабния от десетилетия законопроект за ограничение на насилието с оръжие в Съединени американски щати , заяви Asotiated press. Агенцията отбелязва, че законът е двупартиен компромис, който е изглеждал неосъществим до скорошната поредност от всеобщи стрелби, в това число и случая, в който 18-годишен юноша простреля 19 възпитаници и двама учители в тексаско начално учебно заведение.

" Времето е от значително значение. Животи ще бъдат избавени ", разяснява Байдън. Във връзка със свои срещи със фамилиите на жертви на всеобща пукотевица, той съобщи: " Посланието им към нас беше - направете нещо, какъв брой пъти сме чували това - просто направете нещо, за Бога, просто направете нещо. Днес го направихме. "

Камарата на представителите на Съединени американски щати е одобрила дефинитивно законопроекра в петък, след приемането му в Сената в четвъртък, а подписът на Байдън идва тъкмо преди той да тръгне от Вашингтон за две срещи на върха в Европа.

" Днес споделяме - повече от задоволително ", акцентира Байдън. " Време е, когато наподобява невероятно нещо да бъде направено във Вашингтон, ние вършим нещо значимо ", означи той.
 Върховният съд на Съединени американски щати се произнесе за правото на оръжие отвън дома
Върховният съд на Съединени американски щати се произнесе за правото на оръжие отвън дома

След разгорещените диспути и опитите за ограничение на правата

Новото законодателството планува усилване на инспекциите във връзка с най-младите купувачи на оръжие, ограничение на достъпа до огнестрелни оръжия за по-голяма част от причинителите на домашно принуждение и подкрепяне на щатите да вкарат закони за " червен байрак ", които да улеснят управляващите да лишават оръжието на хора, които са оповестени за рискови.

Президентът назова закона " историческо достижение ".

Байдън подписа документа два дни след решение на Върховния съд, с което се анулира закон в щата Ню Йорк, който лимитира носенето на прикрито оръжие.

Въпреки че новият закон за оръжието не включва по-строги ограничавания, подкрепяни от дълго време от демократите, като възбрана на нападателни оръжия и инспекции на фона за всички покупко-продажби с огнестрелно оръжие, това е най-ефективната мярка против насилието, призната от Конгреса на Съединени американски щати след 1993 година

След подписването на законопроекта Байдън отпътува за среща на върха на Г-7. По-късно той ще взе участие и в среща на НАТО в Испания.
 След стрелбата в Тексас: Байдън зове за опълчване на оръжейното лоби
След стрелбата в Тексас: Байдън зове за опълчване на оръжейното лоби

" Защо сме подготвени да живеем с тази кланица? ", пита президентът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР