Президентът Джо Байдън подписа в понеделник закон подкрепена от републиканците

...
Президентът Джо Байдън подписа в понеделник закон подкрепена от републиканците
Коментари Харесай

Байдън подписа законопроект за прекратяване на националното извънредно положение срещу Ковид-19

Президентът Джо Байдън подписа в понеделник закон подкрепена от републиканците резолюция, която неотложно приключва националното изключително състояние поради ковид, оповестено за първи път през март 2020 година

Мярката приключва националното изключително състояние месец по-рано от плануваното от администрацията на Байдън. Отделна изключителна обстановка за публичното здраве, обвързвана с Covid, ще остане до 11 май.

Байдън даде знак, че се опълчва на прекратяването на националното изключително състояние, само че сподели, че няма да наложи несъгласие на законодателството.

Сенатът одобри мярката 68-23 в края на март, като съвсем две дузини демократи я поддържаха.

Камарата одобри законодателството, импортирано от представителя Пол Госар, R-Ariz., в края на януари с 220-210 гласувания по партийна линия.

Гласуването за преустановяване на националното изключително състояние преди май накара администрацията да приключи някои от своите стратегии за изключителни обстановки по-бързо през последните няколко месеца и да уведоми засегнатите от смяната, сподели почитан чиновник на администрацията.

Сред засегнатите стратегии са ипотечните заеми в Министерството на жилищното строителство и градското развиване и облекчените условия на отдела по въпросите на ветераните за домашни визити, с цел да се оцени допустимостта за помощ за болногледачи, сподели служителят. Прекратяването на изключителната обстановка за публичното здраве идващия месец се чака да има по-широко влияние върху политики като имиграционната стратегия от ерата на Тръмп, известна като Заглавие 42, добави служителят.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР