Президентът Джо Байдън отправи пламенен призив към Съединените щати да

...
Президентът Джо Байдън отправи пламенен призив към Съединените щати да
Коментари Харесай

Байдън казва, че подкрепата за Израел и Украйна е жизненоважна за сигурността на САЩ

Президентът Джо Байдън насочи разгорещен апел към Съединените щати да покажат световно водачество, като поддържат Израел и Украйна, като сподели в тирада от Овалния кабинет в четвъртък, че успеха над Хамас и Русия е жизненоважен интерес на Съединени американски щати.

80-годишният Байдън сподели, че ще насочи „ незабавно “ искане до Конгреса в петък за финансиране за подкрепяне на Украйна и Израел, като твърди, че това е инвестиция за бъдещето на Съединените щати на международната сцена за десетилетия напред. < p> „ Американското водачество е това, което държи света дружно “, сподели Байдън единствено във втората тирада пред нацията в праймтайма на своето президентство зад историческото бюро на Resolute.

Хамас и съветският президент Владимир Путин „ съставляват разнообразни закани, само че те споделят това общо: и двамата желаят изцяло да унищожат една прилежаща народна власт “, добави той.

„ Ние не можем и няма да позволим на терористи като Хамас и тирани като Путин да завоюват. Отказвам да разреша това да се случи. “

Пресни след бурното си пътешестване до Израел тази седмица, президентът демократ желае да завоюва изтощените от война гласоподаватели и твърдолинейните републиканци, до момента в който усилва кандидатурата си за преизбиране през 2024 година

Неговата 15-минутна тирада беше апел към американците да преодолеят дълбоките политически разделения и да се обединим зад поддръжката за два спора, които съгласно него съставляват сериозна опасност за Съединени американски щати, макар че са на океан разстояние.

„ Маяк към света “

„ Не можем да позволим дребна партийна гневна политика по пътя на нашата отговорност като велика нация “, сподели Байдън със звездите и линиите и знамето на американския президентски щемпел зад него. „ Америка е фар за света. Все отново. Все отново “, сподели той.

Байдън също прикани за преустановяване на повишаването както на антисемитизма, по този начин и на антимюсюлманските предубеждения в Съединените щати, изключително след убийството на шестгодишно палестинско-американско момче в хипотетично закононарушение от ненавист, обвързвано с спора Израел-Хамас. „ За всички вас, които сте засегнати, желая да знаете, виждам ви “, сподели той. „ Всички сте американци. “

Твърди се, че Белият дом е отправил голямо искане до Конгреса за пакет от над 100 милиарда $. Пакетът включва 60 милиарда $ за оръжия за Украйна и 14 милиарда $ за Израел, заяви New York Times.

Той също по този начин включва 7 милиарда $ помощ за сигурността за Тайван и Индо-тихоокеанския район за противопоставяне на заканите от Китай, 14 милиарда $ за сигурност по южната граница на Съединени американски щати с Мексико и 10 милиарда $ филантропична помощ за зони на спор, се споделя в него.

Байдън сподели, че парите са „ интелигентна инвестиция, която ще изплати дивиденти за американската сигурност за поколенията “.

Президентите обичайно резервират речи от тържествената конюнктура на Овалния кабинет за моменти от основно национално значение. Единственото предходно послание на Байдън оттова беше през юни, когато той приветства договорка с Конгреса за попречване на това, което би било пагубно просрочване на американския дълг.

„ Апетит за власт “

Но Конгресът в този момент е неподвижен за повече от две седмици, до момента в който разграничените републиканци, които държат болшинството в Камарата на представителите, неведнъж не съумяват да се спогодят за избора на ръководител на Камарата.

Твърдодесните републиканци и възходящият брой гласоподаватели също са мощно срещу прибавянето към $43,9 милиарда помощ за сигурността, която Съединените щати са заели с Украйна, откогато Москва стартира пълномащабното си навлизане през февруари 2022 година

Точно преди речта Байдън беседва с украинския президент Володимир Зеленски, който посети на строго секретно пътешестване до Киев през февруари.

Зеленски приветства неотдавнашната доставка на ракети с огромен обхват ATACMS от Съединените щати, добавяйки: „ Украйна е признателна за жизненоважната и трайна поддръжка на Съединени американски щати. “

В речта си Байдън се прицелва още веднъж и още веднъж към съветския Путин, предупреждавайки, че „ в случай че не спрем апетита на Путин за власт и надзор в Украйна, той няма да се ограничи единствено до Украйна. “

Байдън ще се надява, че мощният му звук върху войната Израел-Хамас играе роля добре с взор върху гласоподавателите на Съединени американски щати, където има мощна поддръжка за Израел – даже в случай че левите демократи се опълчват на позицията му.

В Тел Авив в сряда Байдън поддържа Израел, до момента в който се приготвя за сухопътна инвазия в Газа след офанзивите от 7 октомври от Хамас, което умъртви повече от 1400 души.

Но той също посредничи при договорка за приемане на помощ през Египет в линията Газа, където израелските бомбардировки от този момент са умъртвили минимум 3785 палестинци, множеството от които цивилни, съгласно опазването на здравето на Хамас министерство.

Заплахата от по-широк близкоизточен спор в това време се обрисува на назад във времето.

Съединените щати към този момент реалокираха два самолетоносача в източното Средиземноморие, с цел да възпрат Иран или ливанската Хизбула, и двете съдружници на Хамас, от интервенция.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР