Президентът Джо Байдън е уверен, че синът му Хънтър не

...
Президентът Джо Байдън е уверен, че синът му Хънтър не
Коментари Харесай

Байдън е "уверен", че синът му не е нарушил закона: Началникът на канцеларията на Белия дом


Президентът Джо Байдън е " убеден ", че синът му Хънтър не е нарушил закона, съобщи в неделя началникът на канцеларията на Белия дом Рон Клайн, оповестява Политико.

" Разбира се, президентът е уверен, че синът му не е нарушил закона ", сподели Клейн в предаването " Тази седмица " по ABC.

 

Международните бизнес връзки на Хънтър Байдън се проверяват от 2020 година, само че полемиката за държанието му се форсира през последните седмици с потвърждението, че преносимият компютър, пренебрегнат в сервиз в Делауеър, в действителност е негов. Сред въпросите е дали е употребявал фамилното си име, с цел да подписва съмнителни или противозаконни бизнес покупко-продажби, и дали татко му е знаел какво прави.

Клейн съобщи, че президентът не е контактувал с Министерството на правораздаването по този въпрос и че Белият дом оставя въпроса да се развива в правната система без интервенция.

 

 

" Президентът е уверен, че фамилията му е постъпило вярно ", споделя Клейн пред водещия Джордж Стефанопулос. " Но още веднъж желая да бъда доста явен. Това са дейностите на Хънтър и неговия брат. Това са персонални въпроси. В тях не взе участие президентът. И те сигурно са нещо, с което никой в Белия дом не се занимава. "

Казвайки, че Байдън има вяра в самостоятелната правна система, Клайн също по този начин съобщи, че в никакъв случай не е чувал президентът да се изрича в интерес на правосъдното гонене на някогашния президент Доналд Тръмп.

" Една от аргументите за избирането на Джо Байдън - споделя Клейн, - беше, че той даде обещание да отнеме от Белия дом решението кой да бъде преследван и какво да се прави, и да го даде на Министерството на правораздаването. Само Ричард Никсън и Доналд Тръмп в актуалната ера считат, че решенията за наказателно гонене би трябвало да се вземат в Овалния кабинет. "

 

  Снимка: Carolyn Kaster/AP Photo

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР