Президентът Джо Байдън често е изпращал Бърнс на деликатни мисии,

...
Президентът Джо Байдън често е изпращал Бърнс на деликатни мисии,
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ е посетил Китай през май

Президентът Джо Байдън постоянно е изпращал Бърнс на деликатни задачи, с цел да се срещне с съперниците на Съединени американски щати.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е посетил Китай предишния месец за диалози с китайски сътрудници, заяви през днешния ден формален представител на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

" Миналия месец шеф Бърнс пътува до Пекин, където се срещна с китайски сътрудници и акцентира значимостта на поддържането на отворени линии за връзка в региона на разузнаването ", съобщи служителят пред Ройтерс.

Посещението на ръководителя на американската разследваща организация, за което първи заяви " Файненшъл таймс ", идва в миг, когато администрацията на президента Джо Байдън упорства за поддържане на отворени линиите на връзка и се възнамеряват срещи сред разнообразни високопоставени чиновници във Вашингтон и Пекин на фона на напрегнатите връзки.

Връзките сред двете най-големи стопански системи в света са обтегнати по въпроси, вариращи от Тайван и човешките права в Китай до военната активност в Южнокитайско море.

Президентът Джо Байдън постоянно е изпращал Бърнс на деликатни задачи, с цел да се срещне с съперниците на Съединени американски щати, напомня Асошиейтед прес. В края на 2021 година Бърнс отиде в Москва, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Путин във връзка индикациите, че Русия се готви да стартира нова инвазия в Украйна.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР